06.12.2016

Türkiye Diyanet Vakfı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı

Müftülüğümüz Külliye Konferans salonunda gerçekleştirilen Aydın Din Görevlileri Bilgilendirme Toplantısı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Müftü Ömer Kocaoğul, Türkiye Diyanet Vakfı'nın ülkemizde din hizmetlerine önemli katkılar sunduğunu belirterek, "Vakfımız ülkemizde ve 100'den fazla ülkede bizi gururla temsil ediyor. Güzel faaliyetlere imza atıyor. Vakfımızı kuran, yaşatan hizmet eden herkesten Allah razı olsun" dedi.

Ardında kısa bir konuşma yapan Mazhar Bilgin, Türkiye Diyanet Vakfı’nın din görevlilerinin alın teri ile büyüyerek Türkiye’de bin şubesi ve 108 ülkedeki faaliyetleriyle uluslararası bir iyilik hareketi haline geldiğini vurguladı.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak nerede mağdur ve mazlum varsa dil, din ve ırk ayrımı yapmadan yanlarında olduklarını belirten Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığının yurt içinde ve yurt dışında, irşat, hac ve umre, müftülük, Kur’an kursu, eğitim merkezleri ve cami hizmetlerine imkânlar ölçüsünde her türlü desteği sağladıklarını belirtti.

Eğitime öncelik verdiklerini vurgulayan Bilgin, "Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Avrupa, Amerika ve Avustralya’da yaşayan gurbetçi ailelerin, din eğitimi alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2006 yılında başlayan program kapsamında bugüne kadar bin 70 öğrencinin ilahiyat fakültelerinde eğitim görmelerini sağladık. Bu kapsamda bugüne kadar 273 öğrenci mezun olmuştur. Ayrıca yurt dışından 2 bin 371 Kur’an Kursu öğrencisi, bin 683 hizmet içi eğitim kursiyeri 90 dini yüksek ihtisas eğitimi için öğrenci getirilmiştir. Eğitim kurumları ve öğrencilerinin bütün masrafları Vakfımızca karşılanmaktadır, ayrıca yurtiçinde de başka şehit ve gazilerimizin çocukları ve Diyanet mensubu çalışanlarımızın çocukları ile yardıma muhtaç vatandaşlarımızın çocuklarına burs verdik, vermekteyiz. Şuan itibariyle bursiyer sayımız 30bine yaklaşmıştır” diye konuştu.

Programda TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış da, idari yapı, kalite, yurt dışı temsilciliklerinin desteklenmesi, uluslararası İmam-Hatip ve İlahiyat programı, eğitim koordinatörlükleri, Kur’an kursu ve hizmet içi eğitim kursu hizmetleri, eğitim yardımı, yükseköğrenim öğrenci yurtları, kurban, açlık, doğal afet ve savaş mağdurlarına yardım, kültürel faaliyetler, İslâm Araştırmaları Merkezi (İSAM) hizmetleri, yayın faaliyetleri, KAGEM faaliyetleri ve kardeş şehir programı gibi konularda bir sunumda bulundu.

Ayrıca Mazhar Bilgin Bey ve Yavuz Kocamış Bey, İlçe Müftülerine ve İlçe Müftülüklerinde görev yapmakta olan TDV Şube temsilcilerine yönelik ayrı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildiler.