12.02.2017

Halep İçin Son Tır Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde Halep’teki mazlumlar ve mağdurlar için “Halep’te İnsanlık Ölmesin” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Aydın’da Halep için toplanan gıda ve giyecek yardımlarının yüklendiği 4 tır Bey Camii’nden dualarla uğurlandı.

Müftü Ömer Kocaoğul, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyanın 1 ay önce başlatıldığını belirterek, sivil toplum kuruluşlarının da katkısıyla daha önce 6 tır yardım malzemesi gönderildiğini, bugün de 4 tır daha gönderileceğini ifade etti.

Müftü Kocaoğul, yardım malzemelerin her aileye bir koli şeklinde hazırlandığını, her tırda 2 bin 500 koli gıda ve giyecek malzemesi olduğunu söyledi. Yardım tırları, Kocaoğul tarafından yapılan duanın ardından bölgeye doğru yola çıktı.