01.08.2017

İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından işitme engellilere yönelik olarak Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması düzenlenmektedir. Yarışmaya son başvuru tarihi 11 Ağustos 2017 olacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından düzenlenen işitme engellilerin katılacağı umre organizasyonuna seçimler yarışma ile gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda: “Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması” işitme engelliler arasından yapılacaktır. İstanbul’daki yarışmada Diyanet İşleri Başkanlığı’nca belirlenen kontenjan gereği ilk 4’e giren yarışmacılar umreye gitmeye hak kazanacaktır.

Yarışmada Dikkat Edilecek Hususlar:

-Yarışma, Kur’an Kursları/Yaz Kuran Kursları/MEB öğrencisi veya mezunları arasında yapılacaktır.

-Yarışmaya son başvuru tarihi 11 Ağustos 2017 tarihine kadar İl ve İlçe Müftülüklerine yapılacaktır. İlimiz Müftülüğü Külliye Camii'nde 23 Ağustos 2017 Çarşamba günü saat 09.30'da yarışma yapılacaktır .

-Yarışma, Kur’an ve Temel Dini Bilgiler alanında olacaktır. Kaynaklar; Kur’an-ı Kerîm, Seyfettin Yazıcı/Temel Dini Bilgiler kitabı ve işaret dili ile çekilmiş Diyanet TV/Sessiz videolarından http://www.diyanet.tv/sessiz/ oluşacaktır.

-Yarışmada Kur’an-ı Kerîm, temel dini bilgiler, Peygamber Efendimizin hayatı konularından yazılı/işaret dili ile sorular sorulacaktır.

-Seçimler esnasında katılımcının, umre ibadetini yerine getirebilecek fiziksel ve ruhsal açıdan yeterli sağlık imkanının olmasına dikkat edilecektir.

-Umre ödülü THY ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek, iki kurumun uygun gördüğü tarihte planlanacaktır. Yarışmayı kazananların kendilerine belirtilen tarihler dışında alternatif bir tarih belirlemesi veya başka bir hak talep etmesi mümkün olmayacaktır.