03.05.2018

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI

2017-2018 eğitim – öğretim yılında Kuran Kurslarımıza kayıt yaptıran öğrencilerin başvurduğu dini bilgiler yarışması öncelikle ilçelerde yapıldı. Yazılı veya sözlü kategorilerden biri tercih edilerek ilçe birincileri belirlendi . 03.05.2018 parşembe günü İl Müftülüğü gençlik merkezinde yazılı kategorisi tercih edilerek yarışma sınavı yapıldı 14 ilçenin katıldığı yarışmada test usülü çoktan seçmeli 50 soru soruldu. Komisyon Başkanı İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN, Komisyon Üyesi İl Müftü Yardımcısı Hulusi KÖMÜRCÜOĞLU ve Komisyon Üyesi İl Vaizi Salih TÜRKMEN tarafından oluşan seçici kurul yarışma neticesini değerlendirerek birincileri tespit etmiştir.

Bir saat süren yarışma sınavının  ardından Bayanlar Kategorisinde Çine  İlçe Müftülüğüne bağlı Osman Özay Kuran Kursu öğrencisi Yasemin İŞLEK birinciliği alırken erkekler kategorisinde Köşk İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Erkek Kuran Kursu öğrencisi Mesut TİMURTAŞ isimli öğrenci birinci olmuştur. İl Müftülüğü tarafından birinci gelen öğrencilere ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere çesitli hadiyeler takdim edilmiştir. İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN tarafından yarışmaya katılan öğrencilere ve onları yetiştiren öğreticilere teşekkür edilerek yarışma sona ermiştir.