21.05.2018

AYDIN MÜFTÜLÜĞÜ’NDE “2018 YAZ KUR’AN KURSLARI REHBER EĞİTİCİ EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI”

Aydın İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda Yaz Kur’an Kursları Rehber Eğitici Eğitimi Çalıştayı yapıldı. 14 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 09.30-12.30 saatleri arasında yapılan çalıştayda İl Müftü Yardımcıları Mehmet ASLAN ile Enise ERKOÇ hazır bulundu.

İlgili toplantıya, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Antalya’da düzenlemiş olduğu Yaz Kuran Kursları Rehber Eğitici Eğitimi seminerlerini alan, Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK, ADRB Vaizi Fatıma EKİZ, Didim İlçe Vaizi İhsan KURT, Germencik İlçe Vaizi Durmuş Ali GÜNDÜZER, Nazilli İlçe Vaizi İsmail GÜVEN, İmam-Hatip Abdurrahman YATGIN ile İmam-Hatip Rıdvan YALDIZ katıldı.

Çalıştayda ele alınan konular şunlardır:

Yaz Kur’an Kurslarında görevlendirilecek personele yönelik seminer tarihlerinin tespiti, hangi görevlilerin hangi ilçelerde seminer vereceği, seminer saat aralıkları ile söz konusu seminerlerin mahalli şartlara göre kaç gün yapılacağı, anlatılacak konuların görevliler arasında paylaşımı, Diyanet İşleri Başkanlığı 2018-Yaz Kur’an Kursları Yönergesi’nin okunması ve değerlendirilmesi, istifade edilecek kitaplar gibi hususlarda konuşuldu ve konuyla ilgili planlamalar yapıldı.

Teklif ve önerilerle toplantı sona erdi.