13.04.2016

Müftü Ömer Kocaoğul'dan “Hz. Peygamber ve Tevhid” konulu konferans

2016 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Müftülüğümüz Külliye Konferans Salonunda bayanlara yönelik “Hz. Peygamber ve Tevhid” konulu bir konferans düzenlendi.

Program Efeler İmam Hatibi Durmuş Ali Kavaklı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2016 yılı Kutlu Doğum sine vizyon gösterimi yapıldı.

Ardından Müftü Ömer Kocaoğul “Hz. Peygamber ve Tevhid” konulu bir konferansını verdi.

Katılımın yoğun programda Müftü Ömer Kocaoğul;

“Soralım kendimize; Diğer Müslümanlar kardeşlerimize karşı rahmeti kuşandık mı?

Bunun için Rabbimizde kalbi yardım niyaz ettik mi? Af yolunu tutup, dualarımızda diğer müminleri andık mı? Ya Rabbi, kalbimizde diğer müminlere karış kin bırakma diye yakardık mı?

Haydi, şimdi yeniden toparlanma zamanı… Kalplerimizi toparlama zamanı… İmanımızı ve sevgilerimizi yenileme zamanı.

Rabbimiz yolumuzu kolaylaştırsın.

Hz. Peygamberimizin getirdiği din herkesi kucaklıyor. Toplumun her kesimine nüfus ediyor. Ve oradan bir tevhid ve vahdet projesi çıkıyor” dedi.

Ayrıca Müftü Ömer Kocaoğul, Müftülük Külliye Konferans Salonunda, ileriki zamanlarda bayanlara yönelik daha çok programların yapılacağının müjdesini verdi.

Program sonunda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlisi Büşra Nur Sevinç tarafından Müftü Ömer Kocaoğul’a gül takdiminde bulunuldu, ancak Müftü Bey, eşine bir jest yaparak gül takdiminin eşi Emine Kocaoğul Hanımefendiye yapılmasını istedi.