11.03.2017

Din Eğitimi Uzmanı Ayşe Torlak Çineli Kadınlarla Buluştu...

Aydın İl Müftülüğü Din Eğitimi Uzmanı Ayşe Torlak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Çineli kadınlara yönelik Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın” konulu konferans gerçekleştirdi.

Ayşe Torlak, kadın ve erkeğin yaratılış özelliklerinden,  Mümin kadın ve Mümin erkeğin özelliklerinden, Kur’an ve Sünnetin aile yaşamımızdaki öneminden, toplumda birlik ve beraberliğin aile ortamında başladığından ve ailede çocukların eğitiminde anne ve babanın rolünden bahsetti. Torlak, vatanı, bayrağı, dini ve aileyi gençlere emanet ederken, onların yetişmesinde dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı: “Dini terbiyelerine özen gösterelim. Yetiştirilmelerinde sabırlı olalım. Sevgiyi, şefkati, merhameti yaşayarak öğrenirler, unutmayalım. Kız erkek ayrımı yapmayalım. Onlara eşit davranalım. Zayıf olan kız çocuklara dikkat edelim. Adaletli olalım. Kur’an ve sünneti hayatımızın merkezine alalım. Peygamberimizin hayatını örnek alalım. Çocukların hem emanet hem de imtihan vesilesi olduğunu unutmayalım.”

Konferansın sonunda Aydın İl Müftülüğü Din Eğitimi Uzmanı Ayşe Torlak’a vermiş olduğu bilgilerinden ötürü Çine İlçe Müftü Vekili Yahya Ofşin’in eşi Kur’an Kursu Öğreticisi Nezahat Ofşin tarafından çiçek takdim edildi.