17.03.2017

İl Müftülüğü Külliye Camii İbadate Açıldı...

2013 yılı Ocak ayında inşaatı başlayan Külliye Camii cemaatine kavuştu.

İl Müftülüğü Külliye Camisi hakkında bilgi veren Müftü Ömer Kocaoğul, “Camimiz Osmanlı model tarzında olup 2 adet minaresiyle Selahattin Camii sınıfındadır. Camimiz 4 fil ayağı ana taşıyıcısı, 4 adet büyük yarım ay, ses akustiğini sağlayan 4 adet aslan göğsüyle ana kasnak kısmı ile ana kubbeden oluşmaktadır” dedi.

Müftü Kocaoğul ayrıca: “Aydın şehrimiz için çok güzel bir eser meydana geldi, bugün camimizi ibadete açabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz, Külliye Camii’nin resmi açılışını inşallah Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ Hocamızla birlikte ilerleyen zamanlarda gerçekleştireceğiz. Bu camide nesillerimiz yıllar boyunca ibadet edecek. Onlar ibadet ettikçe bu caminin yapımında en küçük bir emeği veya desteği olan kişinin amel defteri inşallah sürekli açık kalacaktır” dedi.

Müftü Kocaoğul ayrıca Çanakkale 18 Mart Zaferi vesilesiyle bu akşam (17 Mart 2017) İl Müftülüğü Külliye Camiinde Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim ziyafetine ve 18 Mart 2017 Cumartesi günü de sabah namazını müteakip Şehitlerimiz için Dua programına tüm halkımızı davet etti.

Çanakkale Programı dijital davetiye için TIKLAYINIZ.