09.05.2017

BERAT KANDİLİ MESAJI

17 Mayıs 2017 Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece Ramazan ayının habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandilini idrak edeceğiz.

Yüce Allah’ın affına, merhametine, yardım ve bereketine vesile olan bu geceye erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız. Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamalara gelen beratın özünde, günahtan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmak anlamını taşır. Bu gecede Allah’ın affı ve bağışlanmasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye “Beraat Gecesi” denilmiştir.

Yüce Allah bu gecede ilahi rahmetini bol bol indirmekte, rızık ve şifa kapılarını sonuna kadar açarak, bizleri sonsuz ikramlarına davet etmektedir. Nitekim Sevgili Peygamberimiz, “Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde oruç tutun. Çünkü yüce Allah, bu gecede dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Tövbe eden yok mu, tövbesini kabul edeyim. Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim, Şifa isteyen yok mu, şifa vereyim… Başka isteği olan yok mu, ona da istediğini vereyim” buyurmuştur.

Berat gecesinin af ve mağfiret gecesidir. Bu ve benzeri geceler; iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Bu gece münasebetiyle, içimizdeki manevi duyguların sesine kulak vererek günahlarımıza tövbe edelim. Kendimiz, ailemiz, ülkemiz, bütün Müslümanlar ve insanlık için Allah’a dua ve niyazda bulunalım.

İl Müftülüğü olarak Beraat kandili münasebetiyle Külliye Camiinde 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü yatsı namazından önce Berat kandili özel programı düzenlenecektir.

Tüm halkımızı aile fertleriyle beraber kandil programımıza davet ediyoruz.

Berat Kandilinin Aydın’ımıza Ülkemize, İslam âlemine hayırlar getirmesini ve tüm insanlık âleminin huzur bulmasına vesile olmasını, Allah-ü Teâlâ’dan diler, hepimizin mağfirete uğramış olarak nice kandillere erişmesini niyaz ederim.

Ömer KOCAOĞUL

Aydın İl Müftüsü