18.05.2017

İl Müftülüğü ADRB Aile Haftası Programları İl Genelinde Yapıldı...

Aydın Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Diyanet İşleri Başkanlığının Aile Haftası münasebetiyle belirlediği “Güven ve Sadakat Bağlamında Aile “ temalı konu çerçevesinde seminer ve konferanslar düzenlemiştir. Merkez Efeler ilçesi ile Nazilli, Kuşadası, Bozdoğan, Karpuzlu, Karacasu, Köşk ve Çine ilçelerinde programlar düzenlemiştir. Başta İl Müftümüz Ömer KOCAOĞUL olmak üzere programlara konuşmacı olarak katılan İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Halil İbrahim ULUDAĞ, Din Hizmetleri Uzmanı Sezgin YOĞUN, Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK,  Efeler İlçe Vaizi Fatıma EKİZ belirlenen konularla ilgili vatandaşlara yönelik konferanslar düzenlemiştir.

Konferanslarda ailenin kurulması, korunması ve sağlıklı yürütülmesi hususunda nelerin yapılması ve nelerden kaçınılması gerektiği anlatıldı. Bu bağlamda adalet, merhamet, sevgi, saygı, sadakat konuları işlenerek, ailenin otorite güven, merhamet ve sevgi kaynağı anne-babalara ve adaylarına bilgi verildi. Günümüzde aileleri bekleyen tehlikeler, ailelerin yıkılmasına sebep olan etkenler, gençlerin karşılaştığı sorunlar anlatılarak özellikle ailede anne-babanın çocuklar üzerindeki etkisi anlatıldı. Kerim kitabımızın ve nebevi sünnetin emir ve yasaklarını, tavsiyelerini yaşamın merkezine koyarak düzenlenecek ilişkiler, sorunların oluşmaması, problem varsa çözüm aşamasında rehber olacağı önemle vurgulandı. Bu anlamda Kur’an kurslarının önemi anlatılarak yetişkin eğitiminin aileye sunacağı katkı dile getirildi. Eğitimin önemi vurgulandı. Sadakati zedeleyen ve ailelerin dağılmasına sebep olan etkenler hakkında bilgiler verildi. Sosyal medyanın yanlış kullanımı ve özen gösterilmeyen davranışların sebep olduğu sonuçlar anlatıldı.

Aile Haftası boyunca devam eden etkinliklere halkımızın katılımı yoğun olmuştur.