14.08.2017

Aydın’da İlk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Aydın'dan hareket eden 294 kişilik ilk kafile 13 Ağustos 2017 Pazar günü merkez Bey Camii’nde düzenlenen törenle hacı adayları, sevenlerinin gözyaşları içerisinde kutsal topraklara uğurlandı. Programa Hac ve Umre Hizmetlerinden sorumlu Müftü Yardımcısı Zekeriya Çallı, İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN Şube Müdürü Halil İbrahim ULUDAĞ ve görevli din görevlileri ile hacı adaylarının yakınları katıldı.

Kutsal topraklara gitmenin sevincini yaşayan 294 hacı adayı bir taraftan farz olan ibadeti yerine getirmenin sevincini yaşarken diğer taraftan sevdiklerinden ayrılmanın hüznünü yaşadılar.

Törenin sonunda Müftü Yardımcısı Zekeriya Çallı tarafından yapılan dua ile Hacı adaylarımız uğurlandı. Uğurlama merasimi sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

NOT: Aydın'dan 2. Hac kafilesi 17 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 09.30-10.00 arası Bey Camii'nden uğurlanacaktır.