09.01.2018

İl Müftümüz Ömer KOCAOĞUL Aydın'a veda etti

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, 43 yıllık meslek hayatına son noktayı Aydın'da koydu. Emekliliğini hak eden İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, vedasını düzenlenen akşam yemeği ile yaptı ve konuşmasında " Aydın halkına bıraktığımız eserlere vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ben Aydın'a hakkımı helal ediyorum" dedi.

Emekliye ayrılan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, düzenlenen akşam yemeği ile Aydın’dan ayrıldı. Veda yemeğine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, din görevlileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Efeler Müftüsü Salih Akcan'ın açılış konuşması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan veda yemeği, Müftü Kocaoğul'un Aydın'daki görev sürecini anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

"AK SAKALLILARA VE AK SAÇLILARA HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR"

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı veda konuşmasında müftü Kocaoğul'a övgülerini sunarak, "Bugün hocamızın ayrılması vesilesi ile buradayız. Veda yemeklerine alışığız. Bu bize hayatın fani olduğunu hatırlatır. Fani hayatın evrelerinde de bir noktadan bir noktaya geçerken hesaplamalar yapılıyor. Şunu memnuniyetle görüyorum ki hocamız daha önceki ve Aydın'daki görev sürecinde ardında güzel eserler bırakmış. Esas önemli olan gönülleri kazanmaktır. Hocamızın asli vazifesi de o. Hocamızın da gönülleri kazandığını bu salondan görebiliyoruz. Teşekkür ediyoruz. Ak sakallılara ak saçlılara her zaman ihtiyaç vardır. Hocalarımız emekli olmaz. Tecrübeleri, tavsiyeleri ve fikirleri daha kıymetli hale gelir. Biz hakkımızı helal ediyoruz. Yolunun açık olmasını diliyoruz" diye konuştu.

"43 YILLIK HAYATIMDA KÜRSÜYE ÇIKMADIĞIM 43 CUMA YOKTUR"

Müftü Kocaoğul, "1974 yılında Torbalı'da göreve başladım. Yurt içinde ve dışında görevlerde bulundum. Elazığ Müftüsü iken Denizli müftülüğü boşaldı. Zamanın Diyanet İşleri Başkanına dedim ki görev süremin dolmasına 6,5 yıl kaldı, görevimi Denizli'de tamamlamak istiyorum. Çeşitli illerde çeşitli eserler bıraktım. Bu sürede de Denizli'ye, kendi ilime de eserler bırakmak istiyorum dedim. Dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanımız kendi ilinde görev yapmak isteyenlerin kararnamesini imzalamıyordu. Sayın Başkanımız da Aydın iline tayin olabileceğimi müjdelediler. Aydın ile Denizli iç içe olan iki il. Aydın'a tayin olmakta büyük mutluluk duydum. Biraz önce külliyeden bahsedildi. Külliye mutlaka yapılırdı. Ama bize nasip oldu. Bundan da mutluyuz. Ama bizim asıl görevimiz; halkımızın dini hayatına neler verebiliriz oldu. 16 yaşında imam hatibe girdim. Aslında ben geçen yıl emekli olacaktım. İmam hatibe yaşımı küçültüp de girdim. 43 senelik meslek hayatımda kürsüye çıkmadığım 43 cuma yoktur. Kendime metot edinmiştim. İzinde, askerde, her yerde o kürsüye çıktım. Biz ilimizin manevi hayatına neler kazandırabiliriz üzerine çalıştık. Güzel eserler bıraktık. Külliye de bırakılan güzel eserlerimizdendir. Aydınlılara verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz. Biz Aydın'dan emekli olsak da ayrılacak değiliz. Dostlarımız var. Ben hakkımı helal ediyorum" dedi. Kocaoğul konuşmasını Aydınlılara teşekkür ederek sonlandırdı.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da "Müftümüzü gerçekten yürekten seviyoruz. İnsanlar ardından bıraktıkları ile anlıyor. Emekliye ayrılacak ama mesleğinde emeklilik yoktur. Aramızdan ayrılsa da görevine devam edecektir diye düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Emekli Aydın Müftüsü Bahaettin Bildik, Türkiye Diyanet Vakfı Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Çağlayan ve sivil vatandaşlar adına da Mehmet Ali Acar, emekliye ayrılan Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirerek, Aydın'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

Veda yemeğinin sonunda katılımcılar İl Müftüsü Ömer Kocaoğul'a çeşitli hediyeler takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.