20.04.2018

AYDIN MÜFTÜLÜĞÜ GENÇLİK KOORDİNATÖRLERİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Aydın Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri çalıştayı yaptı. 19.04.2018 tarihinde Perşembe günü İl Müftülüğü Ömer KOCAOĞUL konferans salonunda gerçekleştirilen Çalıştaya il ve ilçe gençlik koordinatörlerinin yanı sıra ilçelerden tespit edilen gönüllü mahalle temsilcileri de katıldı. Kuran-I Kerim tilavetiyle başlayan çalıştay programı İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN’ın açış konuşmasıyla devam etti. Diyanetin kuruluşundan günümüze geçirdiği merhaleleri anlatan ASLAN günümüzde ifa edilen din hizmetlerin önemine değindi. Diyanet İşleri Başkanlığının gençlik hizmetlerine verdiği önemi anlatan ASLAN katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

İl Gençlik Koordinatorü Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK İl Müftülüğünün sorumlulukları ve işleyişin nasıl olması gerektiği hususunda bilgi verdi. Geçmiş dönem çalışmalarına da değinen TORLAK aksayan yönleri ve yapılması gerekenleri dile getirdi. İl Koordinatörü İbrahim GANİOĞLU Gençlik Yönergesi ve İl Gençlik Merkezinin çalışmalarından bahsetti. Özellikle izcilik faaliyetlerinin gençlere ulaşmada önemli bir basamak olduğunu ifade eden GANİOĞLU diğer kurumlarla nasıl işbirliğine gidileceği hususunda bilgi verdi.

İki oturum halinde düzenlenen Çalıştayın ikinci oturumunda ilçelerin yapmış oldukları gençlik faaliyetleri İlçe Koordinatörleri tarafından slayt sunumu şeklinde gerçekleştirildi.

İl Müftü Yardımcısı Enise ERKOÇ’un  “Gençlik Ve Önemi, Neler Yapmalıyız? “konulu konuşmasıyla çalıştay sona erdi.