08.05.2018

2018 YILI HAC SEMİNERİ YAPILDI

2018 yılında İlimizden Hacca gidecek hacı adaylar için 07-08 Mayıs 2018 Tarihlerinde İl Müftülüğümüz tarafından, Müftü Ömer Kocaoğul Konferans salonunda 2 günlük “Hac Eğitim Semineri” düzenlendi. Müftü Vekilimiz Zekeriya ÇALLI, Nazilli İlçe Müftüsü Necati TOPALOĞLU ve Din Hizmetleri Uzmanı Sezgin YOĞUN tarafından uygulamalı olarak verilen eğitime, İlimize bağlı İlçelerden hacca gidecek hacı adaylarımız katıldı.

Seminerde; "İbadet bilinci ve Hac eğitimi", "Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci", "Ana hatlarıyla hac ve umre", "Yolculuğa çıkmadan önce maddi-manevi hazırlık", "Koruyucu sağlık", "Kadınlara özgü konular", "Haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı", "Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine", konuları işlendi.

Seminerin sonunda, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan hacı adaylarımızın kutsal topraklarda kullanacakları eşyalar dağıtıldı.       Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Personeli tarafından, sağlık konusunda bilgilendirilen hacı adaylarımıza aşıları yapıldı.

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen kura netiçesinde İlimizden 305 hacı adayı  kutsal topraklara gitmeye hak kazanmıştır.