10.05.2018

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSUNDAN “ADALET VE İHSAN BAĞLAMINDA AİLE” KONFERANSI

Aydın İl Müftülüğü Aile Ve Dini Rehberlik Bürosu “Adalet Ve İhsan Bağlamında Aile” konferansı düzenledi. Aydın İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen programın sunuculuğunu Mimar Sinan Kuran Kursu Öğreticisi Afra PELİT yaptı. Konferans, Yavuz Selim Kuran Kursu Öğreticisi Emine BOZKURT’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftü Yardımcısı Enise  ERKOÇ’un yaptığı açış konuşmasında “Müslüman Aile Yapısının Özellikleri “ ve dikkat edilmesi gereken konulara değindi.

“Adalet Ve İhsan Bağlamında Aile” konulu konferans Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK tarafından verildi. Adalet ve İhsan kavramlarının önemine değinen TORLAK, ailede adalet ve İhsanın özellikle fiili yaşam düzeyine çıkması gerektiğini söyledi. Aileyi ayakta tutan değerlerden uzaklaşıldığını, ailelerin dağıldığını, gençlerin ve çocukların bu ortamdan olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Anne-babaların çocuklarına örnek olmaları gerektiği anlatıldı. İslam ahlakıyla ahlaklanmalarının özellikle günümüzde çok önemli olduğu vurgulandı. Çocukların ve gençlerin medyanın olumsuz etkisinden korunması gerektiği de söylendi. Aileyi ayakta tutan temel değerler sadakat, adalet, ihsan ve iffet anlatılarak bu hasletlerin ihmal edildiğinde neler olacağı anlatıldı.  Bu değerler fiili hayatın içinde yer aldığında Kuran ve Sünnetin ortaya koyduğu aile modeline kavuşulacağı ifade edildi.

Kuran Kursu Öğreticilerinin ve halkın katıldığı konferansa gelen misafirlere teşekkür edilerek dilek ve temennilerle sona erdi.