06.08.2018

Aydın'dan ilk hacı adayı kafilesi uğurlandı

Aydın'dan ilk hacı adayı kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı. 2018 yılında hacca gitmek için hazırlıklarını tamamlayan hacı adaylarının heyecanlı bekleyişleri sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Aydın'daki hacı adayından 304'ü Diyanet İşleri Başkanlığı, 213'ü ise özel firmaların organizasyonu ile hac ibadetini yerine getirecektir. Aydın'dan kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı. Aydın merkez Beycami'nde düzenlenen uğurlama törenine Aydın Valisi Sayın Yavuz Selim KÖŞGER, Vali Yardımcısı Abdullah ASLAN, Aydın İl Müftüsü Ercan AKSU, İl Müftü Yardımcısı Zekeriya ÇALLI, din görevlileri ve hacı adaylarının yakınları katıldı.

Bey camii avlusunda yatsı namazını müteakip Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tekbirlerle başlayan uğurlama törenine hacı adayları yakınları ve vatandaşlar yoğun ilgi göstermiştir. Sevinç ve hüznün hakim olduğu, duygulu anların yaşandığı, törende Hacı adayları ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Vedalaşma töreninde hacı adaylarına seslenen İl Müftüsü Ercan AKSU, "Hac tek kelime ile müthiş bir ibadettir. Özetle hac mahşerin provasıdır. Manevi bakımdan heyecanı çok yüksek bir yolculuğa çıkışın ilk adımlarını atıyorsunuz. Hac yolculuğu, sıradan bir seyahat değildir. Bu yolculuk kardeşliğe, dostluğa, yakınlığa ve kulluğa bir yolculuktur. Sizler yüce Allah’ın davet ettiği ve ona misafir olmayı hak kazanmış seçkin kişilersiniz. Bugün burada hac niyetiyle yolculuklarını zahiren Kabe’ye ama kalpleri ve gönülleri ile Kabe’nin sahibine yöneltmiş bulunan kardeşlerimizi, Allah’ın misafirlerini uğurlamak için toplandık. Hac İslam'ın şartlarından biri, bunu hepimiz biliyoruz. Hali vakti ve sağlığı yerinde olan her Müslüman'a farzdır. Bütün herkese cenabı Allah böyle bir güzel yolculuğu nasip eylesin. O mukaddes topraklara affımızı talep etmek için gidiyorsunuz. Kabede Devletimiz Milletimiz ve Müslümanlar için dua edin, selamlarımızı efendimiz S.A.V.’e ulaştırınız.

Hacdan dönerken Hz. Ebu bekirin sadakatini, Hz Ömer’in adaletini, Hz. Osman’ın hayasını ve Hz. Ali’nin kahramanlığını getiriniz dedi ve hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar diledi.

Proğram konuşmanın ardından İl Müftü yardımcısı Zekeriya ÇALLI’nın yaptığı dua ile son buldu.