04.10.2018

AYDIN MÜFTÜLÜĞÜ’NDE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI

Her yıl, 1-7 Ekim tarihleri “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana teması “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler”dir.

Aydın Müftülüğünde, 2 Ekim Salı günü saat 10.00’da 2018 Camiler Ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Müftü Ömer Kocaoğul Konferans Salonu’nda haftanın açılış programı gerçekleştirildi. Sunuculuğunu İl Vaizi Salih TÜRKMEN’in yaptığı program, Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER’in katılımıyla başladı. Ziya Çelik Camii İmam Hatibi Yasin YETİŞTİRİCİ’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından İl Müftüsü Ercan AKSU, Açış Konuşmasını yaptı.

AKSU konuşmasında şunları söyledi: “Bu yıl “Din Hizmetine Adanan Ömürler” temasıyla kutlanacak hafta boyunca “camilerin fonksiyonu ve Din Görevlilerinin misyonu” gibi iki temel husus üzerinde düşünme imkânını bulacağız. Yine bu hafta camilerin medeniyetimizdeki yeri ve önemi üzerinde durulacak, din hizmetine emek vermiş örnek şahsiyetler hatırlanacaktır. Aziz milletimizin cami ve Kur’an Kurslarımızın ihyası için gösterdiği destek ve fedakârlıklar ile birlikte, geçmişten günümüze camilerimizin maddi ve manevi imarı için gayret gösteren din görevlilerimizden ahirete irtihal edenler de hayırla yâd edilecektir.”

Söz konusu programa Denizli Dini İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa ACAR konuşmacı olarak katıldı. Acar konuşmasında “Din Hizmetine Adanan Ömürler” temasından yola çıkarak yakın dönemde din hizmeti denince ülkemizde öne çıkan isimlerden Ali Ulvi Kurucu Hoca’nın hatıralarından anekdotlar aktardı. ACAR, toplumda Din görevlilerine düşen sorumluluğu örneklerle ifade etti.

Program sonunda Vali Yavuz Selim KÖŞGER ve İl Müftüsü Ercan AKSU tarafından konuşmacıya çiçek takdimi yapıldı.