15.03.2017

İl Vaizi Büşra Nur SEVİNÇ'ten Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın Konulu Konferans

Aydın İl Müftülüğü İl Vaizi Büşra Nur SEVİNÇ tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle İl Müftülüğü Külliye Konferans Salonunda kadınlara yönelik “Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın” konulu konferans gerçekleştirildi.

Vaiz Büşra Nur SEVİNÇ Kur’an’da ve sünnette “kadın” örneklerini paylaştı. “Hz. Peygamber Efendimizin aile hayatı bizler için en iyi örnektir. O’nun eşlerine karşı davranışı bizler için en iyi örnektir. Biz Müslüman kadınların en iyi örnek alabileceği mümtaz şahsiyetler, teslimiyetiyle Hz. Hacer, iffetiyle Hz. Meryem ve sadakatiyle Hz. Hatice’dir. Toplumun çekirdeğini aile oluştur, ailenin çekirdeğini de kadın oluştur, bu sebeple toplumun huzuru aile içindeki kadının huzuru ile eşdeğerdir” dedi.

Programın sonunda Müftü Ömer Kocaoğul da kısa bir konuşma yaparak: “Bizde aile, şefkatin neşet ettiği yerdir. Eşinin onurunu koruyan, kendi onurunu yaşatmış olur. Kadın dövülmez, kadın sevilir. Aile müessesesi ve bütünlüğünün dengeli, düzenli ve akıllı çocukların yetişmesini sağlayan mübarek yuvalardır” dedi.

Program, Müftü Ömer Kocaoğul tarafından Vaiz Büşra Nur SEVİNÇ’e buket-çiçek takdimi ile sona erdi.