21.03.2017

Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığına Yönelik Panel Düzenlendi

İl Müftülüğü Külliye Konferans Salonunda din görevlilerine yönelik olarak Müftü Ömer KOCAOĞUL moderatörlüğünde Aydın İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Aynur KURTAY’ın katılımlarıyla panel düzenlendi.

Panelde İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ yaptığı sunumda uyuşturucu ve türevlerini anlatarak bir bağımlıda görülen fiziksel ve ruhsal işaretlerden bahsetti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Aynur KURTAY da; “Uyuşturucu bağımlılarının büyük çoğunluğu maddeyi kontrol edebileceği inancıyla kullanmaya başlıyor ancak bir türlü kurtulamıyor, bir kısır döngü içerisinde madde kullanımına devam ediyor ve bu bağımlılıktan çok zor kurtuluyorlar. Kimse, benim çocuğum yanlış yapmaz gibi bir düşünceye kapılmasın. Özellikle ergenlik çağındaki gençlerimiz, kötü niyetli kişilerin hedefleri arasında yer alıyor. İşte bu noktada ailelerin de çocuklarını çok iyi takip etmesi gerekiyor. Madde bağımlılığının tedavisinde en etkili yöntem ilgi ve sevgidir” dedi.

Müftü Ömer KOCAOĞUL da yaptığı konuşmada “Yüce Dinimiz alkol, uyuşturucu ve sarhoşluk eden maddelerin hepsini yasaklamıştır. İnsana zarar veren bu tarz maddeler Kur’an tabiriyle şeytan işi pisliklerdir. Bu maddeler kişileri ve toplumu maddi-manevi felakete götürür. Gençlerimize bunların zararlarını iyi anlatmalı, onlara sevgi ile yaklaşmalı ve sahip çıkarak korumalıyız. Bu amaçla düzenlediğimiz bu seminerler inanıyorum ki bu konuda bize rehberlik yapacaktır. Uyuşturucu maddelerinden korunmanın yegâne yolu hiç başlamamaktır” dedi.