12.04.2017

İlçeler Arası Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

Başkanlığımızca her yıl olduğu gibi bu yıl da Kur’an Kursu öğrencileri arasında Kur’an-ı Kerim’i Yarışma düzenlendi. Komisyon üyeleri İl Müftü Yardımcıları Mehmet ASLAN, Zekeriya ÇALLI ve İl Vaizi Salih TÜRKMEN’den müteşekkil yarışmaya kendi ilçelerinde birinci olan öğrenciler katıldı. Aydın İl birinciliği yarışması erkek ve kız öğrenciler arasında, iki kategoride İl Müftülüğü Külliye Camii’nde gerçekleştirildi.

Her iki kategoriden bay-bayan toplam 22 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenler,

18 YAŞ ÜSTÜ BAYANLARDA;
1. Efeler Müftülüğü Külliye Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Tuba TUNÇ,
2. Söke Müftülüğü Savuca Mh. Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Hülya KALAFAT,
3. Buharkent Müftülüğü Savcılı Mh. Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Nilüfer BİNGÖL.

18 YAŞ ALTI BAYANLARDA;
1. Efeler Müftülüğü Gülistan Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Şeyma YÖRÜK,
2. Nazilli Müftülüğü Dallıca Mh. Kelami Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Berranur GÜL,
3. İncirliova Müftülüğü İstasyonüstü Hz Fatıma Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Gülsenem BOZACI.

18 YAŞ ALTI ERKEKLERDE;
1. Nazilli Müftülüğü Yeşil Mh. Erkek Kur’an Kursu Öğrencisi Mustafa Enes AKKOYUN,
2. Efeler Müftülüğü Merkez Bölge Yatılı Kur’an Kursu Öğrencisi Enes Faruk ÖZEK,
2. Söke Müftülüğü Bağarası Mh. Kur’an Kursu Öğrencisi Murat ÖZKAN,
3. Köşk Müftülüğü Merkez Erkek Kur’an Kursu Öğrencisi Yunus İdris KILINÇ.

18 yaş altı erkekler kategorisinde 2 yarışmacı da aynı puanı alarak 2. olmuşlardır.

Komisyon Başkanı İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN yaptığı konuşmasında, yarışmaya katılan tüm öğrencileri medeni cesaretlerinde dolayı tebrik ederek, bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diledi. Yarışmaya katılanların tamamına çeşitli hediyeler takdim edilerek program sona erdi.

18 Yaş Altı Bay ve Bayanlar kategorisinde birinci olan Nazilli Müftülüğü Yeşil Mh. Erkek Kur’an Kursu Öğrencisi Mustafa Enes AKKOYUN ve Efeler Müftülüğü Gülistan Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Şeyma YÖRÜK, 21 Nisan 2017 tarihinde İzmir İl Müftülüğünde yapılacak olan bölgeler arası Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışmasına katılacaklardır. Sevgili öğrencilerimizi tebrik eder, kendilerine başarılar dileriz.