17.05.2017

Kur'an Kursları Öğrencileri Arasında Dini Bilgiler Yarışması Yapıldı

Kur’an Kursları arasında İtikat, İbadet, Ahlak ve Siyer alanlarında gelişimi arttırmak, İhtiyaç odaklı Kur’an Kurslarının tanıtımını yapmak, metot birliği sağlamak ve Kurslarda motivasyonu arttırmak amacıyla yapılan Dini Bilgiler Yarışması il finali Müftülüğümüz Külliye Konferans Salonunda yapıldı.

Yarışma İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN’ın açılış konuşması ile başladı.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN, böyle bir organizasyonun Kur’an Kurslarının yaygınlaşması adına önemli olduğunu vurguladı. Bu yarışmanın sene boyunca kız ve erkek öğrencilere yönelik eğitim yapan Kur’an Kurslarında farklı bir heyecana vesile olup, eğitim sürecine renk katacağını vurguladı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Yarışma, İl Müftü Yardımcıları Mehmet ASLAN, Zekeriya ÇALLI ve Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK’tan oluşan komisyon tarafından gerçekleştirildi.

Yarışmaya Aydın İlçelerinde daha önce yapılan ilçe finalinde birinci olan Kur’an Kursu öğrencileri katıldı.

Büyük bir çekişme içerisinde geçen yarışmada kız öğrenciler arasında Efeler Gülistan Kız Kur’an Kursu öğrencisi Şeyma YÖRÜK; erkek öğrenciler arasında da Nazilli Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Muhammet TIN birinci oldular.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize çeşitli ödüller verildi.