25.05.2017

Ramazan Ayı Umre Kafilesi Dualarla Uğurlandı...

Aydın'dan toplamda 157 kişilik olan Ramazan Ayı Umre Kafilesinden 101 kişi sevenlerinin gözyaşları içerisinde kutsal topraklara uğurlandı

Ramazan Ayı’nın ilk kafilesi 26 Mayıs 2017 Perşembe günü merkez Bey Camii’nde düzenlenen törenle hacı adayları, sevenlerinin gözyaşları içerisinde kutsal topraklara uğurlandı. Programa Hac ve Umre Hizmetlerinden sorumlu Müftü Yardımcısı Zekeriya Çallı ve görevli din görevlileri ile umrecilerin yakınları katıldı.

Kutsal topraklara gitmenin sevincini yaşayan umreciler bir taraftan Peygamber Efendimizi ziyaret edebilmenin sevincini yaşarken diğer taraftan sevdiklerinden ayrılmanın hüznünü yaşadılar. Uzun zamandan bu yana umrecilere yapılacak ibadetlerle ilgili eğitim verdiklerini belirten Hac ve Umre Hizmetlerinden sorumlu Müftü Yardımcısı Zekeriya Çallı, “Ramazan Ayı içerisinde İlimizden toplamda 157 kişilik umreci gidecektir, bu 157 kişinin 101 kişisi bugün yola çıkacaktır. Geriye kalan 56 kişi de Ramazan Ayı’nın ortalarına doğru yola çıkacaktır” dedi.

Uğurlama merasimi sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşanan törenin sonunda Müftü Yardımcısı Zekeriya Çallı tarafından yapılan dua ile umreciler uğurlandı.