07.07.2017

Aydın İl Müftülüğü Aile Dini Rehberlik Bürosu Yaz Dönemi Faaliyetleri

Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, yaz dönemini daha aktif hale getirmek ve din hizmetlerini geniş kitlelere yaymak için il genelinde faaliyet gösteren cami ve kuran kurslarında eğitim gören öğrenci velilerine yönelik bir dizi seminer düzenlemiştir. Aydın İl Müftüsü Ömer KOCAOĞUL başkanlığında yapılan çalışmalarda özellikle yaz Kur’an Kursları  ve öğrenci veli eğitimlerinin önemi vurgulandı.

"Çocuk Ve Gençlerde Etkili Din Ve Ahlak Eğitimi ;  Ailenin Etkili Din Ve Ahlak Eğitimindeki Rölü" genel başlığı altında:

- Yaygın Anne-Baba Tututmları,

- Doğru Bilinen Yanlışlar,

- Gençlerin Zararlı Alışkanlıklara Bulaşmaması İçin Önleyici Tedbirler,

- Akademik Başarının Artırılması,

- Milli-Manevi Değerler,

- Kur’an ve Sünnet Merkezli Din Eğitimi,

-Hz. Peygamber ve Eğitim, alt  başlıklı seminerler il genelinde planlandı.

Aile ve Dini Rehberlik  Bürolarının bulunduğu ilçelerin bir kısmında  büro görevlileriyle, büroların bulunmadığı ilçelerde merkez büro görevlileri  Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK (koordinatör), Din Hizmetleri Uzmanı Sezgin YOĞUN  ve Din Hizmetleri  ve Eğitimi Şube Müdürü H. İbrahim ULUDAĞ tarafından seminerlerin verilmesi  kararlaştırıldı.

Yapılan hazırlık çalışmalarında, özellikle veli eğitimlerinin kaçırılmayacak fırsatlar olduğu, çocuk ve gençlerin din eğitimlerinde ailenin önemli bir yere sahip bulunduğu dile getirildi. Ailevi problemlerin ve  boşanmaların her geçen gün arttığı, uyuşturucu ve her çeşit bağımlılığın yaygınlaştığı ve yaş oranlarının da düştüğü göz önünde bulundurulursa din eğitiminin önemi bir kez daha ön plana çıkmaktadır. Dolayısıyla doğru yerlerde temel kaynaklardan ve alanında söz sahibi kişilerce verilecek bilgilendirme seminerlerinin de  önemi anlaşılmaktadır .

Veli eğitim seminerlerinin yanında hakla yönelik vaaz-seminer programları da düzenlenerek, toplumsal bilincin oluşmasına katkı sağlanacağı düşünülmektedir.