25.07.2017

15 Temmuz Din ve Değerlerimiz Paneli

Müftülüğümüzce "15 Temmuz, Din Ve Değerlerimiz" paneli gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu İl Müftü Yardımcısı Zekeriya ÇALLI’nın yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sonrasında Efeler Softaoğlu Camii Müezzin Kayyımı Tugay ÖZAN tarafından Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Müftü Kocaoğul kısa bir açış konuşması yaptı.

15 Temmuz Destanın 1. yıl dönümü vesilesiyle İl Müftülüğü Külliye Konferans Salonunda gerçekleştirilen 15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz konulu panele Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, Efeler Kaymakamı İzzettin SEVGİLİ, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi BAŞTUĞ, Efeler Belediye Meclis Üyesi Halis GÜNDAY, Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer ÖZMEN, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Müftü Ömer Kocaoğul'un başkanlığını yaptığı panelde, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saffet Köse, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ve FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker de konuşmacı olarak yer aldı.

Müftü Kocaoğul, paneldeki konuşmasında, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Allah'ın ayetlerini ve Hz. Muhammed (sav) Efendimizin hadislerini, sahte gözyaşlarının arkasına sığınarak kendi gizli emelleri için kullandığını ifade etti.

İslam dininde hiç kimsenin kendisini dinin temsilcisi olarak görüp, mutlak itaat ve bağlılığa çağıramayacağını vurgulayan Müftü Kocaoğul, "Kulları kandırmak, onları felakete sürüklemek en büyük zulümdür. Kendisini 'kâinatın din adamı' olarak tanıtan bu kişi bu milleti felakete sürüklemek istemiştir ama bu millet buna izin vermemiş, vermeyecektir de." diye konuştu.

Şehit babası Nihat Eker ise oğlunun vatanı için şehit olduğunu belirterek, “FETÖ elebaşı Fethullah Gülen dini kullanarak birçok kişiyi kandırdı. Bu hain yüzünden de birçok masum insan hayatını kaybetti. Benim oğlum da hayatını kaybedenlerden birisiydi. Bu millet bu tarz hainlere asla geçit vermeyecektir.” dedi.

Eker, Türk milletinin 15 Temmuz'da F-16'lara karşı gelip tankların altına yatıp FETÖ'nün Türkiye'yi işgal etmesine izin vermediğini belirterek, 15 Temmuz'da adeta bir destan yazdığını sözlerine ekledi.

15 Temmuz gazisi Hasan Akir ile birlikte yazdığı şiiri okuyan Eker, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.