23.08.2017

İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Bilgi Yarışması Yapıldı

Tüm engelli gruplarına yönelik manevi destek, dini danışmanlık ve dini rehberlik gibi birçok hizmet yürüten Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ilk olarak işitme engellilerin motivasyonlarını arttırmak için düzenlediği yarışmaya, Efeler İlçesi Yunus Emre Kur’an Kurslarına kayıtlı Feyza Nur BUĞDAYCI ile Fatma Nur BUĞDAYCI isimlerinde iki duyma engelli öğrencimiz katıldı.

Yarışma için Aydın Müftülüğünce belirlenen komisyonda Komisyon Başkanı ve Müftü Vekili Mehmet ASLAN, Müftü Yardımcısı Zekeriya ÇALLI, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü ve İl Vaizi Kadir KÜÇÜK, Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK ile Efeler İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İşaret Dili Öğretmeni Fulya AYHAN yer aldı.

Müftülüğümüz toplantı salonunda test usulü gerçekleştirilen yarışmaya katılan 2 öğrencimiz de barajı geçmek için yeterli olan puanı aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Aydın Müftü Vekili Mehmet ASLAN; “Diyanet İşleri Başkanlığımız, özellikle son yıllarda engelli vatandaşlarımızla ilgili bir farkındalık oluşturmak amacıyla, bir takım eğitim ve sosyal dayanışma faaliyetleri organize ediyor. Bu sene ilk defa işitme engellilerle ilgili bir bilgi yarışması düzenlendi ve bu yarışma neticesinde iki öğrencimiz de yeterli puanı aldı, biz bu iki öğrencimizin de isimlerini Başkanlığımıza bildireceğiz, ümit ediyorum ki bu çocuklarımızın ikisini de inşallah umreye göndereceğiz” dedi.

Yarışma sonunda öğrencilerimize çeşitli kitaplar hediye edildi.