21.02.2018

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ’DE “AİLE EĞİTİM PROGRAMI” SEMİNERLERİ

Aydın İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün işbirliğiyle merkezde görevli bay ve bayan 70 Din Görevlimize 19 Şubat 2018 tarihinde, İl Müftülüğü Ömer Kocaoğul Konferans Salonu’nda 13.30-17-30 arası saatlerde “Aile Eğitim Programı” başlıklı seminerler düzenlenmiştir. Eğitimler, “Evlilik ve Aile Hayatı” ve “Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma” şeklinde iki ayrı modüldeki ünitelerden oluşmuştur. 20 Şubat’ta yakın ilçe müftülüklerindeki personeli kapsayacak şekilde Nazilli’de; 21 Şubat’ta da Söke’de yapılması planlanmıştır.

ASPİM Sosyal Hizmet Uzmanı Cana DEDE, “Ailede Rol Dağılımı”, “Ergenlik ve Bağımlılık Süreci”, “Madde Kullanma Riski Olabilen Ergenle Sağlıklı İletişim” ve “Madde Kullanım Seyrini Anlamak” “Hısım Akraba ve Evlilik”konularında; Psikolog Gamze ÖZTÜRK ise, “Ergenlik Süreci ve Riskli Davranışlar” konusunda konuşmuşlardır. İki oturum olarak planlanan eğitimlerin ikincisinin  19,20, 21  Mart tarihlerinde yapılması öngörülmüştür.