26.03.2018

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ’NDE “ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA” PROGRAMI

Aydın İl Müftülüğü’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle “Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz” konulu konferans programı düzenlendi.

İl Müftülüğü Ömer Kocaoğul Konferans Salonu’nda 23 Mart 2018 tarihinde saat 19.30’da sunuculuğunu İl Müftü Yardımcısı Uğur KOCABAŞ’ın yaptığı program, Külliye Camii Uzman İmam Hatibi Servet YILMAZ’ın Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başladı. İl Müftü Vekili Zekeriyya ÇALLI’nın Açış Konuşmasının ardından Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan Hoca konferansını verdi.

Çanakkale zaferini anlatmaya başlamadan önce Necmettin Nursaçan Hocamız İslam Tarihindeki Bedir, Uhut ve Hendek savaşlarıyla ilgili Kuran-ı Kerim’de geçen savaş stratejileri ve bu savaşların Kurtuluş savaşındaki yansımaları ile benzer yönlerinden bahsetti. Türk İslam tarihinde Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Diyojen arasındaki diyaloglara da zaman zaman yer verdi. Çanakkale muharebelerinde cephede çarpışan kahraman askerlerin ailelerine yazdıkları mektuplar ile ailelerinin onlara yazdığı duygulu mektuplardan da söz etti. Konuşmasının sonunda, ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini, birlik ve beraberlik ruhuyla toplumun doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle birbirine kenetlenmesine dair mesajlar verdi. Konferans sonrasında İl Müftü Vekili Zekeriyya ÇALLI İstiklal şairimiz Mehmet Akif’in “Çanakkale Şehitleri’ne” Arif Nihat Asya’nın “DUA” şiirlerini okudu.

Çok yoğun katılımın olduğu program, hediye takdimiyle sona erdi.