05.04.2018

İL - İLÇE ENGELLİLER KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Aydın İl Müftülüğü toplantı salonunda İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN başkanlığında İl-İlçe Engelli Koordinatörleri toplantısı yapıldı. Toplantıda Aydın İl Koordinatörleri; İl Vaizi Salih TÜRKMEN ve Kuran Kursu Öğreticisi Merve GÜNAY tarafından, 20-24 Mart tarihlerinde Antalya Manavgat’ta yapılan İl Engelli Koordinatörleri Seminerinde alınan kararlarla ilgili sunum yapıldı. Hazırlanmış olan rapor ilçe koordinatörleri ile paylaşıldı.

Bu Toplantıda;

1-Engelli Hizmetleri kapsamında sadece Kuran Kurslarıyla yetinilmeyip, ulaşılabilirlik alanlarının genişletilmesi gerektiği ifade edildi.

2- Engelli Hizmetleri kapsamında Gönüllülük esasına dayalı olarak engelli çalışmalarını yürütecek ehil olan ilçe koordinatörlerinin belirlenmesi ve seçilmesi gerekliliği dile getirildi.

3- İlimizde engellilere yönelik faaliyet gösteren kurum kuruluş ve STK’larla iletişime geçip koordineli çalışmalar yapmanın gerekliliği ifade edildi.