17.07.2018

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Münasebetiyle bir çok etkinlik gerçekleştirildi.

Hafta boyu düzenlenen etkinliklerde;

Başkanlığımız öncülüğünde milletimizin katılımıyla “Şehitlerimiz İçin Kur’an Okuyoruz” kampanyası başlatılmıştır. Bu kapsamda cami ve Kur’an Kurslarımızda hatimlar okunmuş ve halkımızın katılımıyla hatim duaları yapılmıştır.

13 Temmuz 2018 günü Cuma namazı öncesi camilerimizde, bütün Şehitlerimizin ruhlarına ithafen “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif” programları düzenlenmiş, halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaşılmıştır.

Yaz Kur’an Kurslarımızda  öğretici, öğrenci ve velilerinin katılımıyla “Şehitlerimizi Anma Özel Programı” düzenlenmiş  vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konları üzerinde durulmuştur.

Sayın Valimiz Yavuz Selim KÖŞGER, İl Müftümüz Ercan AKSU ve Protokol Üyeleri tarafından Şehit ve Gazi Aileleri ziyaretlerde bulunulmuş daha sonra şehitlikler ziyaret edilerek dualar edilmiştir.

Saat 20:00’da büyük yürüyüş başlamış Zafer Meydanı’ndan başlayan Milli Birlik Yürüyüşü Aydın Menderes Bulvar turuyla devam etmiş. Güzergâhtaki caddeleri tıklım tıklım dolduran vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getirerek yürümüş. Daha sonra yürüyüşe katılanlar Atatürk Kent Meydanı’nda toplanarak buradaki etkinliklere katılmışlardır.

Etkinlikte dua eden İl Müftümüz Ercan AKSU Milli birlik ve beraberlikten bahsetmiş, Bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne kadar milletimizi millet yapan değerler uğruna can veren bütün şehitlerimizin hürmetine bizleri, Ükemizi, Milletimizi, İslâm beldelerini ve tüm dünyayı her türlü savaştan, afetten, fitneden, fesattan muhafaza eyle diyerek duasını sonlandırmıştır.

15 Temmuz 2018 Pazar gününü 16 Temmuz 2018 Pazartesi gününe bağlayan gece saat 00.13’te tüm camilerimizde eşzamanlı olarak salâlar okunmuştur. Ayrıca camiler sabah namazına kadar açık tutularak, minarelerin ışıkları yakılmış sabaha kadar etkinlikler ve demokrasi nöbeti devam etmiştir.