03.08.2018

Aydın Müftülüğünde “Vekâletle Kurban” Programı

2018 Yılı “Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım ToplantısıAydın Müftülüğü Ömer Kocaoğul Toplantı Salonu’nda yapıldı.

01 Ağustos saat 09.30’da başlayan programa İl Müftüsü Ercan AKSU, Daire Amirleri, Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet SÜNETÇİ, 17 İlçe Müftüsü,  merkez ve ilçe müftülüklerinde görevli 700’ün üzerinde İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kuran Kursu Öğreticileri katıldı. Programda, Külliye Camii İmam Hatibi Hüseyin ESKİMANAVLI’nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Ercan AKSU Açış Konuşmasını yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet SÜNETÇİ, Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurt içi ve yurtdışındaki çalışmalarından, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilk kez 1993’te 2000 kurbanla başlattığı hayır yolculuğundan; personelimizin ve halkımızın büyük teveccühüyle geçen yıl itibariyle 200 bini aşkın kesilen kurbanlardan bahsetti. SÜNETÇİ, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl 150 farklı ülkede Kurban Organizasyonları yapılacaktır. Hayırsever vatandaşlarımız sayesinde, insanların eline ulaştırılan bir koli etin manevi değeri ölçülemez. Zira yıllarca Avrupa ülkeleri tarafından çeşitli şekillerde sömürülen bölge halkları, Vakıf görevlilerinin ve gönüllülerinin kendilerine gösterdiği dostça yaklaşım ve yardımlar sayesinde her yıl ülkemizden gelecekleri heyecanla ve hasretle gözlemektedirler. Türkiye Diyanet Vakfına yapılan her harcama ve yardım devletin hukuk kurumları vasıtasıyla denetlenmekte, dolayısıyla bu alanda hiçbir şüpheye mahal bırakmayacak biçimde şeffaf bir işleyiş hâkimdir. Vekâletle kurban bağışı yapan vatandaşlarımız kurbanla ilgili her aşamada “Mesajla Bilgilendirme Sistemi’yle bilgilendirilmektedir.

“Anadolu insanı öteden beri yardımsever bir millettir. 2017’de Türkiye’den ihtiyaç durumundaki insanlara yapılan yardımlar 8 milyar dolara ulaşarak Dünya’da en çok yardım edenler listesinde ülkemiz ilk sırada yer almıştır.”

Geçen sene 257 789  adet vekâletle kurban kesimi yapılarak toplam 2 450 000 aileye et yardımı yapıldı.  Bu sene hedef olarak Yurt İçinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 farklı noktasında kurban kesimi yapılacak şekilde planlamalar yapıldı ve 275 000 vekâletle Kurban kesimi hedeflenmektedir” dedi.

Başkanlığımızın kurban organizasyonlarında görev almak isteyen gönüllüler gonullu.diyanetvakfi.org.tr adresinden başvuru yapabilirler.