09.08.2018

Yaz Kur’an Kursları Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması

2018 Yaz Dönemi Kur’an Kurslarında ve camilerde eğitim gören öğrencilerin “Yaz Dönemi Kuranı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması” 09.08.2018 Perşembe günü, saat 09.30-10.30 saatleri arasında Aydın Müftülüğü Ömer Kocaoğul Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Uygulama esaslarına göre 10-15 yaş arasında okuyan öğrencilerden seçilen ilçe birincileri il birinciliği için yarıştı. 17 ilçeden kız-erkek öğrencilerden oluşan toplam 28 öğrencinin katıldığı yarışmada Kuran-ı Kerim ve Dini Bilgiler alanında yazılı ve çoktan seçmeli toplam 50 soru soruldu. İl Müftü Yardımcıları Enise ERKOÇ, Zekeriyya ÇALLI ve Hulusi KÖMÜRCÜOĞLU’nun yer aldığı “Değerlendirme Komisyonu” kız ve erkek öğrenci kategorisinde ayrı ayrı il birincilerini belirledi.

Bozdoğan’dan Zeynep Sıla DOMAN, Nazilli’den Mehtap ÖZDEMİR; İncirliova’dan Aysel DÜZYOL isimli kız öğrenciler aynı puanı alarak birinciliği paylaştı. Söke’den Safiyenur SOLAK ikinciliği; Koçarlı’dan Mihrimah AKTAŞ ise üçüncülüğü elde etti.

Erkekler kategorisinde ise, Söke’den Yasin DÜLGER birinciliği; Nazilli’den Yusuf Nusret TAŞÇI ikinciliği; İncirliova’dan Halit İDİKURT ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışma sonunda İl Müftüsü Ercan AKSU yarışmacılara velilerine ve öğreticilerine teşekkür etti. Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması’na katılan tüm öğrencilere hediyeleri İl Müftüsü Ercan AKSU tarafından verilerek program sona erdi.