19.09.2018

AYDIN MÜFTÜLÜĞÜ’NDE 4-6 YAŞ ve İHTİYAÇ ODAKLI ÖĞRETİM PROGRAMI EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Aydın İl Müftülüğü 17-18 Eylül 2018 tarihinde 09.00-17.30 saatleri arasında Ömer Kocaoğul Konferans salonunda 2018-2019 Kuran Kursları eğitim–öğretimine yönelik iki gün süren seminer programları düzenledi. Seminere, Eğitime hazırlık amacıyla 4-6 Yaş, İhtiyaç Odaklı, Yatılı Ve Hafızlık Kuran Kurslarında il ve ilçelerde görev yapan yaklaşık 170 bayan personel katıldı. Sunuculuğunu Kur’an Kursu Öğreticisi Merve Günay’ın yaptığı seminer, İmam Hatip Servet YILMAZ’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Ercan Aksu “Geçmişten Günümüze Din Eğitimi Ve Öğretimi, Kuran Kurslarının Önemi Ve Kur’an Kerim Öğretimi” konularında açış konuşmasını yaptı. Seminere Aydın İl Müftü Yardımcısı Enise ERKOÇ, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma KOTAN, İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK, Efeler Müftülüğü Emir Sultan 4-6 Yaş Kuran Kursu Formatör Öğreticisi Nesrin ATAŞ konuşmacı olarak katıldılar. Görevlilere, aşağıda belirtilen konularda teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

17.09.2018.

Eğitim Uzmanı Fatma KOTAN:

1. Gelişim Psikolojisi
  2. Okul Öncesi Eğitimde Oyun ve Oyun Tasarımı, Eğitsel oyun Eğitimi
  3. Okul Öncesi Dönemde Drama Teknikleri
  4. Okul Öncesi Eğitimde Müzik ve Sanat Öğretimi
  5. Okul Öncesi Dönemde Metafor, Eğitsel Oyun Drama Uygulama Eğitimi
  6. Okul Öncesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme
  7. Okul Öncesi Eğitimde Hikâye Kurgulama Ve Anlatıcılığı Eğitimi, Resim analizi
  8. Okul Öncesi Eğitimde EQ Geliştirme Uygulamaları Ve Hayal Bilgisi Eğitimi

18.09.2018

İl Müftü Yardımcısı Enise ERKOÇ

1. 4-6 Yaş Kuran Kurslarında Dini Rehberlik Ve Danışmanlık Hizmetleri.
  2. Kuran Kurslarında Denetim ve Rehberlik Konusunda Dikkat Edilecek Hususlar.

Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK

1. 2018-2019 Eğitim Uygulama Esasları
  2. İhtiyaç Odaklı Öğretim Programı Genel İşleyişi

4-6 Yaş Kuran Kursları Formatör Öğreticisi Nesrin ATAŞ

1. Okul Öncesi Döneme Ailenin Katılımı
  2. Erken Çocukluk Döneminde Mahremiyet Eğitimi
  3. Okul Öncesi Dönemde Sınıf Yönetimi
  4. Tecrübe Paylaşımı

İki günlük seminer programı, çiçek ve hediye takdimiyle sona erdi.