20.06.2016

Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı

Müftülüğümüz tarafından il genelindeki tüm camilerde her yıl düzenlenen 'Yaz Dönemi Kur’an Kursları' Yavuz Sultan Selim Camii’nde yapılan törenle başladı. Okulların tatil olmasıyla birlikte yaz aylarını öğrencilerin en iyi şekilde değerlendirmesi, dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim’i en iyi şekilde öğrenmeleri amacıyla il genelinde bütün ilçe, köy ve il merkezinde tüm öğreticilerimiz öğrencilere eğitim verecek.

İl genelinde bütün ilçelerde ve il merkezinde yaz Kur'an kurslarına ilkokul, ortaokul ve liseye giden öğrencilerin katılabileceğini belirten Müftü Ömer Kocaoğul, “Yaz Kur'an kurslarımıza büyük önem veriyoruz. Her geçen gün yaz Kur'an kurslarımızın önemini daha iyi anlıyoruz. Bu bakımdan öğrenci sayımız gün geçtikçe artıyor. Bunun yanında görevlilerimizi yaz Kur'an kursu için seminerlere tabi tutuyoruz. Cami görevlilerimizi Kur'an kursu öğreticilerimizi kurslar başlamadan önce 1 haftalık seminere tabi tutuyoruz. Yeni gelişmeleri, eğitim öğretim metotlarını cami görevlilerimize, Kur'an kursu öğreticilerimize aktarıyoruz. Bu seminerler de çok etkili oluyor. Böylelikle biz personel olarak daha önce hazırlığımızı yapıyoruz.” dedi. Ayrıca Müftü Kocaoğul, kursa katılan öğrencilere de: “Öncelikle biz sizleri çok seviyoruz, hocalarınız sizleri çok seviyor, Hocalarınızın tek amacı sizlerin daha iyi bir insan olmasını ve dini konularda bilgilenmesini sağlamak. Sizlerde bu ilgiye karşılık olarak ilmihal bilgilerini, Kur’an-ı Kerim okumayı ve namaz dualarını da en güzel şekilde okumak ve öğrenmek için gayret göstermelisiniz” dedi.

Oldukça renkli olan açılış törenine Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan, Yavuz Sultan Selim Camii din görevlileri, aileler ve 2 aylık kurs programına katılmak için başvuru yapan öğrenciler katıldı.