02.10.2018

MİMAR SİNAN CAMİİ 4-6 YAŞ KUR'AN KURSU AÇILIŞI YAPILDI

Müftülüğümüzce ilçemiz Adnan Menderes Mahallesi Mimar Sinan Camii müştemilatında bulunan 4-6 Yaş Kur’an Kursu tamamlanarak hizmete açıldı. Açılışa Efeler İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, İl Müftü Yardımcısı Hulusi Kömürcüoğlu, İl Müftü Yardımcısı Enise Erkoç, Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkan ve üyeleri, Kursun yapılmasında maddi destek sağlayan hayır sever vatandaşlar ile bir çok personel ve öğrenci velisi katıldı.

İlçe Müftümüz Salih AKCAN yaptığı açılış konuşmasında; İlçemizde 4-6 Yaş grubu çocuklarımıza yönelik vatandaşlarımızdan çok talepler alındığını ve bunun üzerine yapılan çalışmalar neticesinde ve hayır sever vatandaşlarımızın desteği ile bu hizmetin meydana geldiğini belirtti. Kurs bünyesinde 15’er kişilik kapasiteli 3 sınıf, çocuk oyun alanı, idare odası, mutfak, WC ve lavabolardan oluştuğunu ifade eden müftümüz, bu hizmetin meydana gelmesinde büyük emekleri bulunan Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan ile üyelerine ve maddi destekte bulunan hayır sever vatandaşlara teşekkürlerini ifade  etti, katılımlarından dolayı misafirlere katılımlarından dolayı da teşekkür etti.

İl Müftümüz Ercan AKSU’da; Değerli hemşerilerim! Bu kurslar son derece önemlidir. Yüce dinimiz İslâm’ı en güzel şekilde öğrenmemiz ve yaşamamız hem bu dünyamızı hem ahiretimizi kurtaracaktır. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimine daha küçük yaşlarda önem verecek, devletimizin ve diyanetimizin kurslarına göndereceğiz. Bu kurslar yarının mert, sözünün eri babalarını ve yarının anneleri olacak kız çocuklarımızı hayata imanla ve güzel ahlâklı hazırlayacak olan en önemli geçiş noktaları olacaktır” ifadelerinde bulundu.

İlçe Kaymakamımız Cemal ŞAHİN’de; İlçe Müftülüğümüz ile Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan ve üyelerinin el ele vererek vatandaşlarımızın da desteği ile İlçemizde 4-6 yaş Kurslarımızın açılması büyük önem arz etmektedir. Bugün bunlardan bir tanesinin daha açılışını yapmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu vesileyle Mimar Sinan Camii 4-6 yaş Kursumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bu güzel hizmetin gerçekleşmesinde büyük emekleri bulunan ilçe müftümüze, dernek başkan ve üyelerine ve çok değerli hayır sahiplerine teşekkür etti.

Program hep birlikte yapılan kurdele kesimi ile devam etti. Kurdele kesiminden sonra kursu ve öğrencileri ziyaret eden konuklara aşure ikramında bulunuldu.