05.07.2017

Kuşadası Müftüsü Vehbi AKŞİT ADRB Vaizlerine Ankara'da bir konferans verdi

Kuşadası Müftüsü Vehbi AKŞİT, Aile ve Dini Rehberlik merkezlerinde görev yapacak vaizlere yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim programına katıldı.

3-28 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığı Rıfat BÖREKÇİ Eğitim Merkezi'nde  Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizeleri için düzenlenen Hizmetiçi Eğitim Seminerinde "İrşat Hizmetlerinde Kitle İletişim Araçlarını ve Sosyal Medyayı Kullanma" konulu konferans verdi.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, ailenin korunmasının amaçlandığı ve dini danışmanlık, manevi rehberlik, çocuk, kadın ve aileye yönelik eğitimlerin de yer aldığı 4 hafta sürecek seminerde Kuşadası Müftüsü Vehbi AKŞİT, ADRB Vaizlerine hitap etti.

Günümüzde Sosyal Medya'nın ne kadar önemli bir etki yaptığını anlatan Vehbi AKŞİT, Diyanet İşleri Başkanlığı Personeli olarak, Sosyal Medyayı, toplumu aydınlatmak amacıyla kullanmamız gerektiğini söyledi.

Vehbi AKŞİT'in verdiği mesajlar:

Bir zamanlar ah bir televizyonumuz olsa da 24 saat vaazü nasihat yapsa derdik.

Ah bir radyomuz olsa da 24 saat Kur’an okunsa, dini sohbetler yapılsa derdik.

Ah bir dergimiz olsa da, orada dini yayınlar yapsak derdik.

Bütün bunlar oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’mız ile TRT arasında yapılan işbirliği ile

vTRT DİYANET açıldı.  2012
vDiyanet Radyo açıldı. 8 Temmuz 2013
vDiyanet Kur’an Radyo açıldı. 2015
vDiyanet Risalet Radyo açıldı. 2017

Diyanet TV’de her Cuma Ahmet Hamdi Akseki Camii’nden Cuma vaazları ve hutbesi canlı olarak yayınlanıyor.

Bir zamanlar ah bir televizyonumuz olsa da 24 saat dini bilgiler verse derdik.

TRT Diyanet Televizyonumuz oldu.

Ah bir radyomuz olsa da 24 saat Kur’an okunsa, dini sohbetler yapılsa derdik.

İlk Kur’an-ı Kerim’i Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ Hocamız okudu

Diyanet Radyo Yetmez oldu. 24 Saat Kur’an-ı Kerim yayını yapan bir radyomuz daha oldu.

Diyanet Radyo ve Diyanet Kur’an Radyo’dan sonra üçüncü bir radyomuz daha oldu.

DİYANET RİSALET RADYO

İşte bu saydıklarımızın hepsi Kitle İletişim Araçları.

Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın kendine Anayasa’da verilen görevinin en önemli kısmı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN

(1)(2) Kanun Numarası : 633                                     Kabul Tarihi : 22/6/1965

Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 2/7/1965                Sayı : 12038

Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 4 Sayfa : 2911

BİRİNCİ BÖLÜM

Görev:

Madde 1 – İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere; Başbakanlığa bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur.

TOPLUMU DİN KONUSUNDA AYDINLATMAK

Peki bu aydınlatma nasıl olacak? Kitle İletişim Araçlarının Bu Konuda Katkısı Nedir?

üVaaz ve İrşat
üRadyo Tv
üBasın-Yayın
üSosyal Medya
üİnternet Sitesi

TOPLUMU DİN KONUSUNDA AYDINLATMAK

Peki bu aydınlatma nasıl olacak?

üVaaz ve İrşat (Cuma ve Bayram vaazları, Cami dersleri)
üRadyo Tv (Diyanet Tv, Diyanet Radyo, Diyanet Kur’an Radyo- Risalet Radyo
üBasın-Yayın (Diyanet, Diyanet İlmi, Diyanet Çocuk dergileri ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları
üSosyal Medya (Youtube, Facebook, Twitter vs. )
üİnternet Sitesi (www.diyanet.gov.tr

Kuşadası Müftüsü Vehbi AKŞİT, konuşmasının ardından kursiyerlere çalışma hayatlarında muvaffakiyetler diledi.

192 kursiyer 4 hafta sürecek seminerde, dini danışmanlık ve manevi rehberlik alanlarında eğitim alacak.

Kuşadası Müftüsü Vehbi AKŞİT'e Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç.Dr. Yaşar YİĞİT imzalı TEŞEKKÜR BELGESİ takdim edildi.

Ayrıntılar ve resimler için tıklayınız

Vehbi AKŞİT'in konferans sunumu aşağıda eklenmiştir.