27.03.2017

Üç Aylar ve Regaip Kandil Mesajı

Üç aylar, Allah’ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı zaman dilimleridir. Zira bu günlerde kalpler aynı duygu etrafında birleşip çarpar, eller aynı düşüncelerle semaya açılır. Gözlerden aynı hissiyatın yaşları süzülürken, dillerden dua ve zikirler aynı aşkla dökülür. Ayrıca bu aylar, durup düşünmenin, geçip giden zamanın değerini idrak etmenin ve daha iyi değerlendirmenin çaba ve imkânlarını sunmaktadır.

Üç ayların ilki olan Receb Ayının ilk Cuma gecesi Regaip Kandilidir. 30 Mart 2017 Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece Regaip Kandilini idrak etmiş olacağız.

Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili, adından da anlaşılacağı gibi, Allah-u Teâlâ’nın kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir.

Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaip Kandilinde Cenâb-ı Hakk’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız. Bu gecede Rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirir, bu vesileyle olgun dindarlığın iman-ibadet-ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini bir kez daha hatırlarız. Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, kutsala saygının insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek ahlakımızı bu erdemlerle donatma irademizi yenileriz. Bu duygu ve düşüncelerle Aydın halkı başta olmak üzere, aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, İslam dünyasının her beldesinde akan kanların durmasını ve bu gecenin Milletimizin ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz Yüce Rabbimden ediyorum.

Bu vesileyle İlimiz Merkez Bey Camii, İl Müftülüğü Külliye Camii, Ramazan Paşa Camii, Yavuz Sultan Selim Camii, Emir Sultan Camii ve diğer camilerimizde 30 Mart 2017 Perşembe akşamı düzenlenecek olan Regaip Kandili Programlarına değerli halkımızı davet eder, saygılarımı sunarım.

Ömer KOCAOĞUL

İl Müftüsü