26.07.2017

Yaz Kur'an Kursları Veli Seminerleri Tamamlandı​

Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, yaz dönemini daha aktif hale getirmek ve din hizmetlerini geniş kitlelere yaymak için il genelinde faaliyet gösteren cami ve kuran kurslarında eğitim gören öğrenci velilerine yönelik bir dizi seminer düzenlemiştir. Aydın İl Müftüsü Ömer KOCAOĞUL başkanlığında yapılan çalışmalarda özellikle yaz Kur’an Kursları ve öğrenci veli eğitimlerinin önemi vurgulandı.

“Çocuk Ve Gençlerde Etkili Din Ve Ahlak Eğitimi; Ailenin Etkili Din Ve Ahlak Eğitimindeki Rolü” genel başlığı altında:

- Yaygın Anne-Baba Tutumları,

- Doğru Bilinen Yanlışlar,

- Gençlerin Zararlı Alışkanlıklara Bulaşmaması İçin Önleyici Tedbirler,

- Akademik Başarının Artırılması,

- Milli-Manevi Değerler,

- Kur’an ve Sünnet Merkezli Din Eğitimi,

- Hz. Peygamber ve Eğitim, alt başlıklı seminerler il genelinde planlan veli eğitim seminerleri Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının bulunduğu ilçelerin bir kısmında büro görevlileriyle, büroların bulunmadığı ilçelerde merkez büro görevlileri Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK (koordinatör), Din Hizmetleri Uzmanı Sezgin YOĞUN ve Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü H. İbrahim ULUDAĞ tarafından verilmiştir.

Verilen seminerlerde özellikle veli eğitimlerinin kaçırılmayacak fırsatlar olduğu, çocuk ve gençlerin din eğitimlerinde ailenin önemli bir yere sahip bulunduğu dile getirildi. Ailevi problemlerin ve boşanmaların her geçen gün arttığı, uyuşturucu ve her çeşit bağımlılığın yaygınlaştığı ve yaş oranlarının da düştüğü göz önünde bulundurulursa din eğitiminin önemi bir kez daha ön plana çıkmaktadır. Dolayısıyla doğru yerlerde temel kaynaklardan ve alanında söz sahibi kişilerce verilecek bilgilendirme seminerlerinin de önemi anlaşılmaktadır.

Düzenlenen seminerlerde özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin okudukları sınıflardaki seçmeli ders olan Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerini seçmeleri hususunda gereken hassasiyetin gösterilmesi vurgulandı. Gelecek nesiller için gençliğin, din ve ahlak eğitiminin önemi üzerinde duruldu.

Aydın il genelinde yapılan seminerler, veliler tarafından ilgiyle karşılandı ve her sene tekrar edilmesi istendi.