16.08.2017

Yaz Kur'an Kursları Arası Dini Bilgiler Yarışması İl Finali Yapıldı

2017 yılı yaz Kur’an Kursları arasında İtikat, İbadet, Ahlak ve Siyer alanlarında gelişimi arttırmak, yaz Kur’an Kurslarının tanıtımını yapmak, metot birliği sağlamak ve öğrencilerde motivasyonu arttırmak amacıyla yapılan yaz Kur’an Kursları arası Dini Bilgiler Yarışması il finali Müftülüğümüz Külliye Konferans Salonunda yapıldı.

Yarışma İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN’ın açılış konuşması ile başladı.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet ASLAN, böyle bir organizasyonun yaz Kur’an Kurslarının yaygınlaşması adına önemli olduğunu vurguladı. Bu yarışmanın yaz boyunca kız ve erkek öğrencilere yönelik eğitim yapan yaz Kur’an Kurslarında farklı bir heyecana vesile olup, eğitim sürecine renk kattığını vurguladı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Yarışma, İl Müftü Yardımcıları Mehmet ASLAN, Zekeriya ÇALLI ve Eğitim Uzmanı Ayşe TORLAK’tan oluşan komisyon tarafından gerçekleştirildi.

Yarışmaya Aydın İlçelerinde daha önce yapılan ilçe finalinde birinci olan Kur’an Kursu öğrencileri katıldı.

Büyük bir çekişme içerisinde geçen yarışmada kız öğrenciler arasında Efeler Gülistan Kız Kur’an Kursu öğrencisi Hale Nur OFŞİN; erkek öğrenciler arasında da Köşk Akşemsettin Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencisi Abdülkadir ARMAN birinci oldular.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize çeşitli ödüller verildi.