15.08.2018

NAZİLLİ HAFIZLIK ERKEK KUR’AN KURSUNUN TEMELİ ATILDI

Nazilli Merkez Erkek Kur’an Kursu Külliyesi’nin temel atma merasimi Sayın Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, İzmir Valisi Erol AYYILDIZ, Diyanet İşleri Başkanı Malzeme Yönetimi ve Satın Alma Daire Başkanı Nazif Fethi YALÇINKAYA, İl Müftüsü Ercan AKSU, İlçe Kaymakam Vekili Turgay Hakan BİLGİN, İlçe Müftüsü Necati TOPALOĞLU, İlçe Müftüleri ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Temeli atılan Erkek Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu inşaatı, Nazilli Bozyurt Mahallesi Sınırları içinde 24.000 marsada inşa edilecektir. 3000 m2  taban alanına oturan 4 ve 7 katlı yapılardan oluşan inşaatın toplam alanı 20.000 m2’dir. Bu yapı içerisinde 24 adet derslik, 350 kişilik yatakhane, yemekhane ve kütüphanenin yanı sıra 4-6 yaş grubu öğrencileri için derslikler bulunmaktadır. Bu arsa içerisinde bir cami ve 700 kişilik konferans Salonu mevcuttur. Spor alanları, halı saha, kafetarya ve dinlenme alanları da mevcuttur.

Temel Atma Töreni protokol konuşmalarından sonra İl Müftü Yardımcısı Zekeriya ÇALLI’nın yaptığı dua ile son buldu.