26.10.2018

SOMALİ DEVLET BAKANI’NIN KARDEŞİ SAYIN ABDİWALİ ALİ İBRAHİM’İN AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ’NE TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ

Somali Devlet Bakanının kardeşi Sayın Abdiwali Ali İbrahim Bey Karacasu İlçe Müftümüz Murat Han Aksoy ile birlikte 25.10.2018 tarihinde Sayın Valimiz Yavuz Selim KÖŞGER’e makamında bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen 2018 yılı Yurt Dışı Vekâletle Kurban Organizasyonu kapsamında gönüllü olarak Somali’ye giden Karacasu İlçe Müftümüz Murat Han Aksoy ve gönüllü Diyanet Ekibi, vekâletle kesilen kurbanları Somalili kardeşlerimize ulaştırdılar. İstanbul’da Yüksek Lisans öğrencisi olan Somali Devlet Bakanının kardeşi Sayın Abdiwali Ali İbrahim Bey yapılan bu hizmetlere teşekkür mahiyetinde, Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu’yu Müftülük makamında ziyaret etti. Öğleden sonra gerçekleşen ziyarete Karacasu İlçe Müftülüğü heyeti de katıldı.

Somali Devlet Bakanı’nın kardeşi Abdiwali Ali İbrahim, TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışı hizmetlerinin Somali halkı için çok önemli olduğunu vurguladı. İbrahim, babasının bir din âlimi olduğunu ve Somali’de 72 tane Kur’an Kursu öğrencisine ders verdiğini ifade etti. Konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV faaliyetlerinin bu öğrenciler için çok umut verici olduğunu söyledi. Ayrıca, Somali halkının eğitim ihtiyaçlarına da dikkat çekti.