01.11.2019

Umre Ödüllü İşitme ve Görme Engelliler Arasında Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması Yapıldı

Başkanlığımızca engellilerin dini vecibelerini rahat bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütülmekte, engellilere yönelik gerek erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik, gerekse görsel, işitsel ve yazınsal çalışmalar ile onlara manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunulmaktadır.

Ayrıca engellileri Kur’an-ı Kerim okumaya teşvik etmek, dini bilgilerini geliştirmek, inanç esasları ve siyer-i nebi konularında bilgilerini artırmak amacıyla umre ödüllü "İşitme ve Görme Engelliler Arasında Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması" düzenlenmiştir.

Bu nedenle 31.10.2019 tarihinde İl Müftülüğümüzde düzenlenen yarışma programında İl Müftümüz Sayın Ercan Aksu; toplumun önemli bir kesimini engelli vatandaşların oluşturduğunu belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı kurslarda engelli vatandaşlarımız eğitim görmekte ve olumlu sonuçlar alınmakta, engelsiz toplum için çalışmalara devam edilmektedir. Gönül ister ki yarışmacılarımızın tamamını umreye gönderelim ancak Diyanet İşleri Başkanlığımız imkanlar ölçüsünde bu yarışmalar için kontenjan ayırmaktadır. Bütün yarışmacıları tebrik ediyorum" diye konuştu. Yarışma sonunda yarışmaya katılan tüm yarışmacılara çiçek takdim edildi.