10.08.2018

Vekalet Yoluyla Kurban Bağışı Standımız Açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) vatandaşların kurban bağışlarını Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla kardeşlik için yola çıkıyor.

Yenipazar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yenipazar Şubesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda İlçemiz Merkez Çarşı Camii önünde vatandaşların vekalet yoluyla kurban bağışlarını rahatça yapabilmeleri, yurt içinde ve yurt dışında açlık ve sefalet içerisinde olanlara ulaştırılmak üzere 2018 yılı için kurban standını açtı.

Stant açılışına Yenipazar İlçe Müftüsü Mustafa CAN, Çarşı Camii İmam Hatibi Tamer HACIOĞLU, Çarşı Camii Müezzin Kayyımı Muhammet BAĞCI ve Türkiye Diyanet Vakfı Yenipazar Şube Temsilcisi Kamil DÖNMEZ katıldı.

İlçe Müftümüz Mustafa CAN, kesilen kurban etlerinin yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kursu ve öğrenci yurtlarında barınan öğrencilere, yurtdışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya olmak üzere toplam 145 Ülkede vekalet yoluyla kurban kesimi hedeflenerek vatandaşların adına ulaştırılacağını, Vatandaşların vekaletle yoluyla kurban kesim taleplerine, açılan stantlarda din görevlileri tarafından yardımcı olunacağını ifade eden İlçe Müftümüz Mustafa CAN, Vekaletle Kurban Kesim ücretlerinin tüm masraflar dâhil 2018 yılında yurt içinde 850 TL, yurt dışında 625 TL olduğunu söyledi.

CAN, Söz konusu vekalet yoluyla kurban bağış standının Arife günü 20 Ağustos 2018 tarihine kadar açık kalacağını belirtti.

KURBAN BEDELİ : YURTİÇİ 850 TL, YURTDIŞI 625 TL