02.05.2018

AYDIN MÜFTÜLÜĞÜ DİN İSTİSMARI PANELİ

Diyanet İşleri Başkanlığımızın yurt genelinde  düzenlediği “Din İstismarı” ile ilgili programlar 26-27 Nisan tarihlerinde Aydın İl Müftülüğünün planladığı çeşitli etkinliklerle başladı. İl Müftülüğü tarafından hazırlanan programların birincisi  26.04.2018 tarihinde  Perşembe günü, din görevlilerine yapılan panel ile başladı. Aydın Müftülüğü Ömer Kocaoğul Konferans salonunda gerçekleştirilen Panelin sunuculuğunu İl Müftü Yardımcısı Uğur KOCABAŞ yaptı.  Program,  Külliye Camii İmam Hatibi Servet YIMAZ’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı . Aydın İl Müftü Vekili Zekeriyya ÇALLI’nın  açış konuşmasından sonra Panel,  Basılı Yayınlar Daire Başkanı Dr. Faruk GÖRGÜLÜ nün moderatörlüğünde başladı

Diyanet İşleri Uzmanı Dr.Fatma Bayraktar KARAHAN  FETÖ gerçeğine değinerek  nasıl bir işleyişe sahip olduğunu , söylemlerini, dinin temel ilkelerini nasıl tahrip ettiklerini anlattı.  Meydana getirdiği tahribatın büyüklüğüne değinen KARAHAN Diyanet camiası olarak neler yapmamız gerektiğini de anlattı. Ailelerimizden başlayarak özellikle gençlerin eğitilmesi hususuna dikkatleri çekti. İslam’ın temel ilkelerini de anlatan KARAHAN,  bunlara aykırı her söylem ve eylemin dinimize, birliğimize, kardeşliğimize, ciddi zarar vereceğini önemle vurguladı

Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkan V. Dr. Bayram DEMİRTAŞ  DEAŞ Ve Benzeri Örgütlerin Yapılanması ile dini Anlayışlarını Anlattı. Dini argümanları kendi çıkarlarına göre kullanan örgüt, zayıf, güçsüz, zulme uğramış kişileri devşirerek yandaş elde ettiğini vurguladı. Bütün bu yıkıcı faaliyetlerden toplumu ve özellikle gençleri korumamız gerektiğine dikkat çeken DEMİRTAŞ gençlik faaliyetlerine hız kazandırılması gerektiğini önemle vurguladı.    Moderatör Dr. Faruk GÖRGÜLÜ bütün bunlardan yola çıkarak görev alanlarımızda ve hizmet anlayışımızda yapmamız gerenlere değindi. Din görevlilerinin üstlendiği role dikkat çekti.

Aynı gün Valilik ziyaretinde bulunan görevli ekip ardından Polis Okulunun öğrencilerine de bilgi verdi. 26 Nisan akşamında Adnan Menderes Üniversitesi KYK Işıklı Yurt öğrencileriyle bir araya gelen görevliler, özellikle zararlı akımlar ve inanç problemleri ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi ve sorularını cevaplandırdı.

27 Nisan Cuma günü Bey Camii Cuma Vaazı Dr. Faruk GÖRGÜLÜ tarafından Külliye Camii Cuma Vaazı Dr. Bayram DEMİRTAŞ tarafından yapıldı. Aynı gün saat 18.00 itibariyle kurum amirleri ve eşlerine yemekli toplantı yapılarak konu hakkında bilgilendirme yapıldı. Saat 20:00 da Ömer Kocaoğul Konferans salonunda halka yönelik DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri ve benzeri yapılar hakkında bilgi verildi Aileler uyarıldı. Anne-babaların çocukları ile iletişimlerini hiç bir zaman kesmemeleri istendi. Çiçek takdimi ile programlar sona erdi.