31.05.2018

AYDIN MÜFTÜLÜĞÜ’NDE “RAMAZAN BULUŞMALARI” İFTAR PROGRAMI

Ramazan ayında sunulan vaaz ve irşat hizmetlerine ivme kazandırmak ve merkez-taşra kaynaşmasını güçlendirmek amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl mübarek Ramazan ayı münasebetiyle “Ramazan Buluşmaları Programları” yapılması planlandı. Bu çerçevede, ülke çapında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği konuşmacılar, çeşitli etkinlikler ve programlar gerçekleştireceklerdir.

30 Mayıs 2018 tarihinde Aydın’da yapılan iftar programına Başkanlık’tan Başkanlık Vaizi Şaban İŞLEK, Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı Ahmet ASLANTAŞ katıldı. Başkanlık Vaizi Şaban İŞLEK,  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2018 yılı için Ramazan ayı teması olarak “İsraf Olmasın” başlığını seçmesi hasebiyle yurt çapında halkımızın “israf” konusunda bilinçlendirilmesinden, personelin bu konuda farkındalığının arttırılmasından ve yapılan vaaz-irşat programlarında konuya sıklıkla değinilmesi gerektiğinden ve (zaman israfı, gıda israfı gibi) israfın çeşitlerinden söz etti.

Aydın Müftüsü Ercan AKSU, Başkanlık’ın bu tür buluşmaları önemsediğini ve misafirlerin katılımı sebebiyle onur duyduğunu belirtti.

Müftü Yardımcıları Mehmet ASLAN, Hulusi KÖMÜRCÜOĞLU, Uğur KOCABAŞ, Zekeriya ÇALLI, Aydın Müftülüğü ve Efeler İlçe Müftülüğü Daire personeliyle beraber, Aydın’da görev yapmış Eski Müftülerden Bahattin BİLDİK, Mehmet KÖSE ve Raşit AKBALIK da programda hazır bulundu.