06.01.2020

CEZA EVİNDE KUR’AN-I KERİM ÖĞRENDİLER

İlçemizde bulunan Ceza Evindeki mahkûmlara yönelik yapılan program neticesinde mahkûmlar Kuran’ı Kerimi öğrendiler. Çine A3 Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu, Çine İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yapılan program neticesinde mahkûmlar Kur’an’ı Kerim okumayı öğrendiler. Program sonunda gerçekleştirilen Belge dağıtım töreninde Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk KAYA, İlçe Müftüsü Mehmet ATAY, Merkez Şeyhler Camii İmam-Hatibi Davut Öz ve mahkûmlar katıldı. Savcı KAYA, böyle programların etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı. Emeği geçenlere teşekkür etti. İlçe Müftümüz, Mehmet ATAY da yaptığı konuşmada, ceza evlerinin aynı zamanda eğitim için çok büyük bir fırsat olarak değerlendirilebileceğinin güzel bir göstergesini sizlerle yaşamış oluyoruz. Hayatımızın her anını Kuranda özellikle vurgulanan ''ihsan'' üzere yani Allah’ın biz O'nu görmesekte O'nun bizi her zaman gördüğü bilinciyle yaşayarak hayatımıza iyiliği hâkim kılmamız gerektiğini söyledi. Sizler böylece güzel bir adım atmış oluyorsunuz dedi. Program belge, hediye takdimi ve ikramlarla son buldu.