16.01.2024

Regaip Kandili Programı

İslam dünyasında önemli zaman dilimlerinden biri olan, Recep ayının ilk Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, "Rahmet ve Mağfiret gecesi" olarak tüm dünyada olduğu gibi ilçemizde de maneviyat yüklü programlar ile icra edilerek dolu dolu yaşandı.
Vatandaşlarımızın katılımlarıyla İlçemiz Yunus emre Camiinde Regaib Kandili programı düzenlendi.
 İlçe Müftümüz Mehmet Yorulmaz gecenin manevi yönüne dikkat çekerek; ayet ve hadisler ışığında nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ve gecenin ne şekilde değerlendirilirse istenilen sonucun alınacağı konusunda cemaati bilgilendirdi.
 Bu gecenin İslam alemi ve insanlığın uyanışına vesilesi olması gerektiğine dikkat çekerek, Peygamber efendimizin hayatından örnekler paylaşan ilçe müftümüz, Bu gecenin her türlü iyiliğe güzelliğe rağbet etmemize vesile olması gerektiğini, bizlerin ve insanlığın yönünü belirleyecek kıvılcımın gecesi olduğunu ifade etti. Regaib Kandili münasebetiyle icra edilen program İlçe Müftümüz Mehmet Yorulmaz, ın duasıyla son buldu.