19.01.2024

HUZURDA BÜYÜK BULUŞMA

Huzurda Büyük Buluşma

Aydın İl Müftülüğü ve Efeler İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünün organize ettiği “Huzurda Büyük Buluşma“ 100lerce gencin coşkulu katılımı ile gerçekleştirildi.

Öğrenciler, gençler ve ulu çınar büyüklerimizin Emir Sultan Camii’ni doldurduğu buluşmada sevinç ve gurur bir arada yaşandı.

''Geleceğimiz Gençlerimizle Daha Aydınlık Olacak''

Allah’ın evi camilerimizin çocuk sesleri ile şenlendiğini görmek hayatımızda yaşayabileceğimiz en mutlu anlardan birisidir diyerek sözlerine başlayan Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, ‘’Rabbimizin izni ile geleceğimiz gençlerimizle daha aydınlık olacak inşallah.

Kıymetli kardeşlerim;  Mekânların en hayırlısında bir aradayız. Yaratılışımızın amacı Rabbimizin rızasına uygun yaşamak ve rızasına uygun yaşayacak çocuklar, gençler yetiştirmek.
 Rabbimiz; ‘Muttakiler şöyle dua ederler; Rabbimiz bize göz aydınlığı olacak eşler ve çocuklar nasip eyle ve onları muttakilere önder eyle’. İşte bizden öncekiler bu şekilde dua ettiler. Bizler onların kabul olmuş dualarıyız, bizim kabul olmuş dualarımız da çocuklarımız olur.”

Peygamberimizin bir hadis-i şerifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Buyuruyor ki; ‘Hiçbir baba evladına güzel terbiyeden daha üstün bir hediye bırakmamıştır.’ Bizlerde onun ümmeti olarak evlatlarımıza iyi bir terbiye vermek için elimizden gelen gayret ve çabayı göstermemiz gerekir. Gerek evlerimizde, gerek camilerimizde, gerek okullarımızda, bulundukları her yerde evlatlarımıza güzel ahlakı öğretmemiz hepimizin görevidir.

“İyiliği emreden, kötülükten men eden, bir nesil yetiştirelim”

Geleceğimizin teminatı gençlere dininin, bayrağının, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi ve evrensel değerlerin öğretilmesinin çok önemli olduğuna işaret eden İl Müftüsü Güneş, “Çocuklarımızla merhametli, birbirini seven, birbirini sayan, gençler olsunlar diye uğraşıyoruz. Bizim medeniyetimiz sevgi medeniyetidir. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; ‘Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçekten iman etmiş olamazsınız. Birbirine düşman değil birbirini seven, birbirine dost olan gençler yetiştirdiğimiz zaman toplum olarak daha huzurlu ve daha mutlu bir toplum olacağız.” ifadelerini kullandı.

İlahiler, kasideler, şiir dinletisi ile devam eden programa, Efeler İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz, il müftü yardımcıları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.