06.02.2024

Sabah Namazı Buluşmasında Deprem Şehitleri Dualar İle Anıldı.

Deprem şehitleri dualar ile anıldı.

Asrın felaketinin yıl dönümünde Aydın’da deprem şehitleri için eller semaya kalktı.

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 04.17'de 7,7, Elbistan ilçesinde 13.24'te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki büyük deprem, 11 ilde büyük yıkıma yol açarken, 53 bin 537 canımız hayatını kaybetti.

Depremlerin birinci yılında İl Müftüsü Hasan Güneş, kurum amirleri, STK üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile Bey Cami'nde anma ve dua programı yapıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti başlayan program, Sabah Namazı, tesbihatlar ve İl Müftüsü Güneş’in sohbeti ile devam etti.

‘’Allah ülkemize ve bu kadim millete, bir daha böylesi bir afet ve acı yaşatmasın’’

Müftü Güneş, ‘’ Asrın felaketi olarak adlandırdığımız, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin; ardına kattığı yıkım ve yaralarımızı sarmakla geçen bir yılı geride bıraktık. On bir ilimizde, binlerce vatandaşımızın kaybı, on binlercesinin yaralanması ve evsiz kalması; milletimizin yaşadığı en acı hadiselerden biri olarak tarihimize kazınmıştır.

Bu süreçte; kurtarma ekiplerinin fedakârlığı, gönüllülerimizin seferberliği ve tüm yardım kuruluşlarının ortaya koyduğu özveri, milletimizin dayanışma ruhunu ve güçlü karakterini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bugün, yaşadığımız bu zorlu sürecin yıldönümünde; hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah bu ülkeye ve bu kadim millete, bir daha böylesi bir afet ve acı yaşatmasın…’’ dedi.

Efeler İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz’ın deprem şehitleri için yaptığı duada hep birlikte eller semaya kaktı.

Program sonunda, Türk Kızılay, esnaf ve çeşitli sivil tolum kuruluşları vatandaşlara çorba ve çeşitli ikramlarda bulundu.