Manevi Destek Hizmetlerinde Görev Almak İsteyen Personel İçin Duyuru
Başkanlığımız ve Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılından bu yana sağlık kuruluşlarında sunulan manevi destek uygulamasının ihtiyaçlar ve talepler dikkate alınarak planlanan hedefler doğrultusunda yaygınlaştırılması çalışmaları devam etmektedir.
Söz konusu hizmet alanında görev almak isteyen personelin “Sağlık Kuruluşlarında Manevi Destek Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönerge” ve aşağıda yazılı şartlar çerçevesinde bağlı bulunduğu Müftülüğe başvuru yapması önem arz etmektedir.
Buna göre;
1. Çalışma, sağlık tesislerindeki hasta, hasta yakını ve hastane personeline talepleri doğrultusunda, dini konularda rehberlik yapma, moral, motivasyon ve manevi destek sunmayı kapsamaktadır.
2. Manevi destek uygulamasına tahsis edilmiş bir kadro unvanı henüz bulunmaması nedeniyle personel hastanelerde kurum dışı görevlendirme usulüyle çalıştırılmaktadır.
3. Müftü, şube müdürü ve murakıp gibi idari personel dışındaki unvanlarda çalışan bütün personel müracaat edebilecektir.
4. Görev almak isteyen personelin ilgili yönergenin 5 nci maddesinde belirtildiği gibi lisans düzeyinde dini yükseköğrenim mezunu olmaları asgari yeterlik şartıdır. Alanla ilgili özel eğitim veya bir sertifika programı bitirenler, manevi destek alanında lisansüstü bir programdan mezun ya da halen devam ediyor olanlar öncelikle tercih edilecektir.
5. Önceki dönemlerde manevi destek personeli olarak görevlendirildiği halde görev yeri değişikliği, uzun süreli izin ve benzeri nedenlerle ara vermiş olan personel, talep etmesi durumunda müftülüğüyle yapılacak değerlendirme sonrasında tekrar görevlendirilebilecektir.
6. Görevliler 4 günü sağlık tesislerinde asgari 4 saat olmak üzere, Cuma günü de müftülüğün vereceği görevi yapmak üzere haftada 5 gün çalışacaklar ve 2 gün izinli olacaklardır. Yerel şartlar göz önünde bulundurularak, Başkanlık, müftülük ve hastane eşgüdümünde çalışma gün ve saatleriyle ilgili düzenleme yapılabilir.
7. Manevi destek görevlisi hastane yönetimi ve görevlileriyle işbirliği ve eşgüdüm içerisinde çalışacaktır.
8. Manevi destek görevlisi özlük hakları bakımından müftülüğe bağlı olarak çalışacaktır.
9. Manevi destek görevlisi, resmi izinlerini bağlı bulunduğu Müftülükten alacak ancak çalıştığı hastane yönetimini de bilgilendirecektir.
10. Görevlendirmeler altı aylık periyotlar şeklinde yapılacak ve ilgili personelin verimliliğine göre süreklilik arz edecektir.
11. Görevlendirme süreleri içerisinde görevden ayrılma istekleri dikkate alınmayacak ancak ilgili periyot bittikten sonra talepler değerlendirilecektir.
12. Görevlendirilen personelin asli görev yerine vekil/fahri görevlendirme yapılabilecektir.
13. Müftülükler tarafından manevi destek hizmetinin hizmet süreçlerine yönelik gerekli rehberlik ve denetimlerin yapılması çalışmanın sürekliliği, verimi ve kurumsallaşması açısından önem arz etmektedir.
14. Sağlık tesislerinde yürütülen manevi destek hizmeti Başkanlık ve Bakanlık işbirliğiyle yapılan özel ve nitelikli bir eğitimi zorunlu kıldığından söz konusu görevlendirmelerin dışında mahallinden ayrıca bir manevi destek görevlendirmesi yapılmayacaktır.
15. Ocak ayı içinde planlanan eğitim programına katılmasına mani mazeretleri bulunanlar, halen yurtdışında görevli olanlar, yurtdışı din görevlisi sınavına girerek başarılı olanlar ya da benzer durumları bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir.
16. Yukarıda sayılı şartları taşıyan ve görev almak isteyen personel 08.12.2017 Cuma günü mesai bitimine kadar dilekçe ile bağlı bulunduğu müftülüğe müracaat edecek, tüm talepler İl Müftülüğü aracılığı ile Başkanlığımıza iletilecek; değerlendirmeler Başkanlığımız ile Müftülüklerimiz koordinesinde gerçekleştirilecektir.
DİN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığı
MANEVİ DESTEK PERSONELİ GÖREVLENDİRİLECEK SAĞLIK TESİSLERİ
Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi
Aydın Nazilli Devlet Hastanesi