02.02.2021

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN İYİLİK KONUTLARI KAMPANYASI

Savaşların insan ve doğa üzerindeki etkisinin yıkıcılığı yadsınamaz bir gerçektir. 2011 yılından bu yana Suriye’de devam eden savaş pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bir o kadar insanın da yakınlarını ve yaşadığı evlerini kaybetmesine neden oldu. Bombardıman ve saldırılar altında evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarabilirse başka ülkelere sığınıyorlar. Kendi topraklarında sıkışıp kalan aileler ise zorlu arazi ve mevsim şartlarında çadırlarda ve dağınık kamp alanlarında yaşam mücadelesi veriyorlar.

Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumlara gıdadan barınmaya, giysiden sağlık hizmetlerine, eğitimden dini faaliyetleri destekleme hizmetine kadar her alanda aralıksız destek veren Türkiye Diyanet Vakfı, “Bir İyilik Sıcak Bir Yuva” sloganıyla bölgede “İyilik Konutları” inşa ediyor.

Kampanya kapsamında sınır ötesinde bedeli 6000 lira olan, her türlü insani koşulların düşünüldüğü 30 metrekare büyüklüğünde 2 odalı, içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı bulunan,  her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme iyilik konutları inşa edilip ihtiyaç sahiplerine teslim edilmektedir. Bugüne kadar bölgede yaklaşık 2000 aile ev sahibi yapılmıştır.

Aydın İl Müftülüğümüzün Koordinesinde yapılan bu iyilik hareketine katkı sunalım.